Sukurtas virtualus Lietuvos koronaviruso žemėlapis: galite pasitikrinti, kiek žmonių serga kiekviename rajone  ()

Nuo šiol susipažinti su COVID-19 statistika bus dar patogiau – sukurtas virtualus žemėlapis, kuriame pagal įvairius rodiklius analizuojama koronaviruso infekcijos situacija Lietuvos mastu pagal skirtingas savivaldybes, sergančiųjų lytį ir amžiaus grupes, pateikiami bendrieji ir kiekvienos paros pokyčiai. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) užsakymu sukurtas žemėlapis turėtų būti įdomus ir žiniasklaidai, ir specialistams, ir visuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis virtualus įrankis, parengtas remiantis pasauline praktika, sukurtas patogesniam visuomenės informavimui. SAM nuolat sulaukdavo klausimų, kokia situacija yra viename ar kitame šalies rajone ar regione. Dabar visi norintieji galės atsidaryti žemėlapį ir susipažinti labai detaliai. Naujasis įrankis vertingas ir tuo, kad bus galima aiškiai matyti koronaviruso plitimo, susirgimo ir mirčių tendencijas. Tai labai svarbu, prognozuojant ateitį ir planuojant tolesnius veiksmus.

Virtualus žemėlapis sukurtas, bendradarbiaujant su valstybės įmone Registrų centru. Duomenis žemėlapiui teikia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Duomenys atnaujinami vieną kartą per parą.

Daugiausiai serga viena amžiaus grupė

Gegužės 20 dienos duomenimis, Lietuvoje koronavirusas diagnozuotas 1577 asmenims. 60 iš jų mirė, 1049 pasveiko. Trečiadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pristatė virtualų žemėlapį, kuriame matyti detali ir naujausia statistika, susijusi su koronavirusu Lietuvoje.

Analizuojant lentelė, kurioje suvesti atvejai pagal amžiaus grupes ir lytį, akivaizdžiai matyti, kad daugiausiai iki šiol serga 50-59 metų amžiaus grupės asmenys (351), daugiau šioje grupėje serga moterys (233; vyrai – 118).

Sergančiųjų nemažai ir 40-49 metų amžiaus grupėje – 255.

Lentelėje matyti, kad virusas rečiausiai diagnozuojamas vaikams.

Amžiaus grupėje nuo 0 iki 9 metų virusas diagnozuotas 21 asmeniui, t. y. vaikui. Kiek daugiau sirgo mergaitės (12; berniukai – 9).

Vaikams ir paaugliams nuo 10 iki 19 metų virusas diagnozuotas 37 asmenims.

Santykinai nedaug atvejų (130) diagnozuoti asmenims, kurie patenka į 70-79 metų amžiaus grupę. Visgi vos keletas mirties atvejų Lietuvoje fiksuota asmenims, iki 59 metų amžiaus.

Daugiausiai atvejų fiksuota Vilniaus mieste – 387; Klaipėdos mieste – 271; Vilniaus rajone – 227; Kauno mieste – 99 ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()