Bagažo lėktuvų salonuose ima mažėti - Italijoje uždrausta naudoti lagaminų lentynas  ()

Registruotas bagažas keliauja į tam skirtą skyrių. Priklausomai nuo lėktuvo, jis gali būti po salonu arba orlaivio gale. Tuo tarpu rankinį bagažą keleiviai nešasi į saloną ir deda į tam skirtas uždaromas lentynas virš sėdynių. Italijoje dabar ši tvarka keičiasi - lagaminų į tas lentynas dėti nebegalima.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos civilinės aviacijos priežiūros institucija ENAC nusprendė, kad šalyje nebebus galima naudoti tų skyrelių lėktuvų salonuose. Keleiviams jie patinka, nes juose telpa iš tikrųjų nemažai lagaminų. Be to, lėktuvui pakilus iš lagamino nesunku pasiimti knygą ar kokį užkandį. Tačiau dabar šios lentynos Italijoje liks tuščios. Na, bent jau kuriam laikui.

Kaip tikriausiai jau atspėjote, reikalas susijęs su COVID-19 pandemija. Aviacijos pramonei bandant atsigauti, keleiviai skatinami keliauti saugiai. Kai į lentyną salone kraunami lagaminai, take susidaro didelė spūstis, kurioje tikrai niekas nesilaiko socialinės distancijos reikalavimų. Tai pastebėjusios institucijos nusprendė kuriam laikui nuo birželio 26 dienos uždrausti naudoti šias lentynas lagaminams.

Ta lentyna nėra vienintelė vieta salone, kur galima laikyti bagažą. „Alitalia“ leis keleiviams į saloną pasiimti rankines, kuprines, nešiojamų kompiuterių dėklus ir kitus daiktus, kurių matmenys neviršija 36x45x20 cm. Juos reikės pasidėti po sėdyne. „easyJet“ ir kai kurios kitos oro linijos paskelbė panašius reikalavimus. Jie galioja skrydžiams į ir iš Italijos.

Keleiviams šie reikalavimai kainuos tik energijos, bet ne pinigų. Mat standartinio dydžio rankinis bagažas bus priimamas nemokamai - jis taip pat atsidurs krovinių skyriuje. Taigi, nėra taip jau blogai - tiesiog reikės apsilankyti prie bagažo surinkimo stalo, o vėliau nepamiršti pasiimti savo lagamino.

Šių naujų reikalavimų tikslas - paskatinti keleivius greičiau užimti savo vietas. Kuo mažiau kontakto, tuo geriau. Taigi, reikia manyti, kad šie reikalavimai yra laikini. Kada nors, kai COVID-19 bus tik slogus praeities prisiminimas, įvairius apribojimus prisiminsime kitaip.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()