Kas čia dedasi? „Tesla“ keičia planus dėl Berlyne statomos „Gigafactory“ gamyklos – baterijų negamins, o elektromobilių apimtys mažėja net 5 kartus (Video)  ()

Kaip praneša Vokietijos žiniasklaidos priemonės, „Tesla“ atnaujino planus dėl Berlyne statomos „Gigafactory 4“ gamyklos ir iš pateiktų dokumentų aiškėja, kad yra keletas labai svarbių pokyčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad nors „Tesla“ dar ir nėra gavusi galutinio vietos valdžios patvirtinimo dėl kompanijos pateikto aplinkosauginio plano, tačiau elektromobilių gamintojas ir toliau intensyviai stato naująją gamyklą.

Tačiau viešai pripažįstama, kad tai tėra formalumas ir visi esminiai statybų planai jau yra seniai patvirtinti, tad ir dėl šio plano nekils jokių problemų.

Įdomiau yra tai, kad iš „Tesla“ vietos valdžiai pateiktos paraiškos aiškėja keletas labai svarbių momentų. Panašu, kad kompanija keičia savo pirminius planus ir štai kokie pagrindiniai pokyčiai:

  • „Tesla“ nori iškirsti 30 proc. daugiau medžių – vietoje pirminio 62,5 ha ploto, norima iškirsti 81,3 ha miško ploto;
  • kompanija jau nenumato šioje gamykloje gaminti baterijų – pirminiame plane toks tikslas buvo iškeltas;
  • pavarų gamybą norima perkelti į kitą pastatą;
  • vandens poreikis piko metu bus mažesnis 33 proc., palyginus su pirminiu planu;
  • atliekų ir nuotekų šalinimo sistemą norima perkelti prie pagrindinio pastato;
  • nebelieka pagrindinio pirminio plano punkto, kad per metus bus pagaminta 500 000 elektromobilių. Dabar nurodomas tik „100 000 ar daugiau“ tikslas.

Kodėl „Tesla“ nori iškirsti dar daugiau medžių? Teigiama, kad jiems to reikia tam, kad galėtų įrengti specialią elektromobilių bandymų aikštelę.

O kodėl taip sumažėjo planuojamų gaminti elektromobilių skaičius? Greičiausiai dėl to, kad iš pradžių „Tesla“ buvo įvardijusi maksimalų tikslą. Dabar pereinama prie realaus pirmojo statybų etapų, po kurio ir bus siekiama per metus pagaminti 100 000 elektromobilių. O toliau bus užsiimama gamyklos plėtra ir pagaminamų automobilių skaičius augs. Tą patį „Tesla“ daro ir su Šanchajuje pastatyta „Gigafactory 3“ gamykla.

Remiantis naujuoju planu, „Tesla“ ketina „Gigafactory 4“ statybos darbus tęsti iki 2021-ųjų kovo mėn. ir jau liepos mėn. pradėtų gaminti „Model Y“ elektromobilius.

Nors Vokietijos žiniasklaidos priemonės ir neabejoja, kad „Tesla“ pateiktas planas bus patvirtintas, tačiau viešos ir uždaros diskusijos vyks artimiausius porą mėn. ir be rugsėjo šis planas oficialiai patvirtintas nebus.

Tačiau „Tesla“ ir toliau intensyviai tęsia statybos darbus ir prieš kelias dienas paviešintame vaizdo įraše yra matoma kaip stipriai pažengė „Gigafactory 4“ statybos darbai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(15)
(8)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: