Istorinis įvykis: „Nvidia“ aplenkė „Intel“ ir tapo pačia vertingiausia lustų gamintoja JAV  ()

„Nvidia“ aplenkti „Intel“ pavyko pirmą kartą istorijoje. Negana to, „Intel“ jau nusileidžia ir Azijos gamintojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Nvidia“ vertė siekia 248 mlrd. JAV dolerių, o labai ilgai pirmavusios „Intel“ vertė yra 246 mlrd. dolerių.

Kaip pažymi „Reuters“, pastaraisiais metais Volstryto finansų analitikai labai gerai vertino „Nvidia“ akcijas. Jos dažniausiai patekdavo tarp pačių tvariausių ir tų, kurios buvo rekomenduojamos pirkti.

Ir analitikai neklydo. Per metus laiko „Nvidia“ akcijos pabrango 1,8 karto ir šiuo metu siekia apie 420 JAV dolerių.

Prie akcijų kainų kilimo prisidėjo tai, kad „Nvidia“ vis sparčiau vykdo plėtrą duomenų centrų, dirbtinio intelekto (DI) bei automobilių sektoriuose.

Štai visai neseniai „Nvidia“ paskelbė, kad drauge su „Mercedes-Benz“ sieks sukurti naujos kartos, automobiliams skirtą kompiuterinę sistemą.

Tuo metu, kai „Nvidia“ kopia aukštyn, „Intel“ susiduria su iššūkiais ir panašu, jog dešimtmečius trunkantis IT milžinės dominavimas artėja į pabaigą.

Kaip pabrėžia „Reuters“, pastaraisiais metais „Intel“ patiria didelį spaudimą ne tik nuo „Nvidia“, bet ir kitų pasaulinio lygio lustų gamintojų. Ir „Intel“ vertė jau tapo mažesnė nei Pietų Korėjos „Samsung Electronics“ ir Taivano „TSMC“ kompanijų.

Iš kitos pusės, „Intel“ tikrai nemiega ir praėjusiais metais už 2 mlrd. dolerių įsigijo Izraelio lustų gamintoją „Habana Labs“ ir taip „Intel“ siekia įsitvirtinti šios šalies rinkoje bei paspartinti DI plėtrą.

Tuo tarpu „Nvidia“ labai stipriai dirba prie savo dirbtinio intelekto sistemos „DIB-R“ ir tikisi, kad šis produktas bus naudojamas plačiai.

Nors „Nvidia“ akcijų augimas yra įspūdingas, tačiau kompanijos generuojamos pajamos vis dar tėra dalelė to, ką generuoja „Intel“.

Analitikai mano, kad „Nvidia“ pajamos einamaisiais fiskaliniais metais padidės 34 proc., iki 14,6 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Intel“ pajamos padidės 2,5 proc., iki 73,8 mlrd. dolerių. Bet kuriuo atveju, „Intel“ darosi karšta ir vis daugiau kompanijų atsiriekia kasmet pelningesne tampančios lustų rinkos dalies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()