Jau netrukus vartotojus pasieks stipriai atnaujinta „Windows 10“ versija su daugybe patobulinimų: kas ir kaip keisis?  (7)

Neseniai „Microsoft“ išleido „Windows 10 Insider Preview build 19042.421“ Beta versiją testuotojams. Netrukus ją gaus ir eiliniai vartotojai. Kokių naujų funkcijų galime tikėtis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Supaprastintas „Start“ meniu dizainas

Gamintojas atnaujino „Start“ meniu dizainą. Dabar ikonėlės bus nebe vienodos spalvos plytelėse, o skaidriame fone, įskaitant „Office“ ir „Microsoft Edge“ bei neseniai atnaujintos skaičiuotuvo, el. pašto ir kalendoriaus ikonėlės.

Naujas „Start“ meniu dizainas puikiai atrodys ir tamsiajame režime, tačiau jeigu norėsite daugiau spalvų, nustatykite tamsią temą, eikite į Settings > Personalization > Color ir ten pasirinkite tai, ko pageidaujate.

ALT + TAB tarp aplikacijų ir internetinių puslapių

Jeigu dažnai atliekate kelias užduotis vienu metu, jums bus naudinga dar viena nauja funkcija. „Microsoft Edge“ naršyklėje atvertos kortelės bus matomos ALT + TAB skiltyje. Ši funkcija palengvins ir pagreitins navigaciją tarp atliekamų užduočių. Jeigu jums visgi artimesnė klasikinė ALT + TAB skiltis, nustatymuose galėsite sumažinti atveriamų kortelių skaičių arba visiškai išjungti šią funkciją.

Prisegtų puslapių patobulinimai „Microsoft Edge“ naršyklėje

Nuo šiol spustelėję prisegtą puslapį užduočių juostoje, bus rodomos visos atidarytos tos svetainės kortelės.

Labiau personalizuota užduočių juosta naujiems vartotojams

Nauji „Windows 10“ vartotojai užduočių juostoje galės matyti jiems pritaikytas naudingas ikonėles.

Patobulinta pranešimų patirtis

Nuo šiol kiekvieno pranešimo viršuje matysite aplikacijos ikonėlę, o dešiniajame kampe – mygtuką X, kurį paspaudus, galėsite pranešimą atmesti.

Patobulintas nustatymų meniu

„Microsoft“ daug valdymo funkcijų perkelė iš „Control Panel“ į nustatymų meniu. Informacija, esanti valdymo skydo „System“ puslapyje, bus perkelta į „About“ skiltį nustatymuose.

Dar nauja ir tai, kad bus galima nukopijuoti įrenginio informaciją ir bus rodoma supaprastinta saugos informacija.

Daugiau „Windows 10 Insider Preview build 19042.421“ funkcijų galite rasti čia.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(31)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: