Pramogų parkai gali pasikeisti neatpažįstamai: jau planuojama gyvūnus pakeisti delfinais-robotais ir „prikelti“ juros periodo būtybes (Video)  ()

Tokiems didelės sėkmės susilaukusiems Holivudo filmams kaip „Išlaisvinti Vilį“, „Gili žydra jūra“ ir „Gelmė“ animatronikos efektus kūrusi kompanija tikisi, kad jos kuriama technologija artimiausiu metu iš esmės pakeis pramoginius jūrų parkus ir suteiks alternatyvą gyviems nelaisvėje laikomiems, maitinamiems ir dresuojamiems gyvūnams. Dizaino ir inžinerijos kompanija „Edge Innovations“ nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios buvo svarbi kino industrijos dalyvė, tačiau, filmų kūrėjams vis dažniau renkantis kompiuteriu sukurtus vaizdus, kompanija savo dėmesį nukreipė į pramogų parkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią vasarą pasirodė pranešimų, kad itin tikroviškai atrodantys animatroniniai „Edge Innovations“ delfinai apsigyvens šiuo metu Kinijoje besikuriančiuose pramoginiuose jūrų parkuose ir pakeis nelaisvėje laikomus gyvus delfinus. Šioje srityje kompanija regi didžiulį potencialą.

Perėjimo prie animatronikos kūrinių, pakeisiančių įprastinius akrobatinius delfinų pasirodymus, gali pakakti tam, kad pavyktų susigrąžinti lankytojus, nusigręžusius dėl nelaisvėje laikomų gyvūnų, teigia kompanijos įkūrėjas ir vadovas Waltas Conti. Jo komanda drauge su jūrų biologais analizavo delfinų fiziologinius ypatumus ir aiškinosi, kaip geriausiai atkartoti gyvūnų judesius. Pasak „Edge Innovations“ animatronikos programos kūrybos vadovo Rogerio Holzbergo, šiai veiklai buvo ir kitų paskatų.

 

„Edge Innovations“ Kalifornijoje pristatė bandomąją edukacinę programą, kurioje dalyvavo 250 kg sveriantis 2,6 m ilgio animatroninis delfinas, kurio oda pagaminta iš medicininio silikono. Kompanija tikisi, kad tai yra pirmasis iš daugelio pasirodymų. Bendradarbiaudama su „TeachKind“, „Edge Innovations“ sukūrė programą, orientuotą į gyvūnų apsaugą ir pažintį su gyvūnais mokyklose. Ši programa yra interaktyvi, tačiau dėl tebesitęsiančios koronaviruso pandemijos, privertusios mokyklas griebtis nuotolinio mokymo, gali būti įgyvendinama nuotoliniu būdu.

 

Pasak R. Holzbergo, ankstesnių pasirodymų metu vaikai ir suaugusieji vargiai galėjo atskirti, kad mato robotą, o ne gyvą delfiną. R. Holzbergas neabejoja, kad šis nuostabus dalykas gali paskatinti vaikus domėtis delfinais ir daugeliu kitų gyvūnų. W. Conti ir R. Holzbergas jūrų parkuose įsivaizduoja ne tik delfinus, bet ir kitokius animatroninius gyvūnus: didžiuosius baltuosius ryklius ar netgi juros periodo būtybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()