Paaiškėjo, kaip svaiginasi delfinai - alkoholio jie neturi, tačiau surado alternatyvą ir tiesiog tuo mėgaujasi  (3)

Žmonės svaiginasi „velnio lašais“, kad patirtų malonumą, tačiau tai kartais priveda prie pražūtingų pasekmių. Išvis, svaiginimasis įvairiomis medžiagomis yra labai sena viso pasaulio problema, nes ne tik Lietuvoje, bet kitose šalyse žmonės svaiginasi ne tik alkoholiu, bet ir narkotikais. Bet pasirodo, kad žmonės yra nevieninteliai, kurie vardan malonumo naudoja svaigalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arkliai ėda haliucinogenines žoles, drambliai pasigeria nuo prinokusių vaisių, o snieginiai avinai mėgsta narkotines kerpes. Štai beždžiones traukia cukraus ir etanolio kupini vaisiai – o tai iš dalies paaiškina pačių žmonių potraukį alkoholiui.

Prie šios kompanijos nesenai prisijungė ir delfinai. BBC dokumentinis serialas „Delfinų gyvenimo paslaptys“ (angl. „Spy in the Pod“) parodo, kaip delfinai apsvaigsta nuo pūsliažuvių. Šios žuvys gamina stiprų poveikį turinčią medžiagą, kurią išleidžia tada, kai reikia gintis. Mažos šios medžiagos dozės delfinams sukelia transo būseną.

Kaip buvo užfiksuota dokumentiniame seriale, delfinai su pūsliažuvėmis žaidžia maždaug 20-30 minučių – švelniai perleisdami jas vienas kitam. Toks elgesys yra labai keistas, nes pasigavę kitas žuvis delfinai greitai sudrasko.

„Taip besielgiantys delfinai buvo užfiksuoti pirmą kartą – tačiau jų plūduriavimas paviršiuje ir mėgavimasis šia būsena rodo, kad tai jie daro ne pirmą kartą“, – teigė zoologas ir dokumentiniu serialo prodiuseris Robas Pilley.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(42)
(3)
(39)

Komentarai (3)