Prieš 12 metų į pensiją išleistas „Lockheed F-117 Nighthawk“ pastebėtas ore: kas vyksta?  (1)

Dar 2008 metais atakos lėktuvai „Lockheed F-117 Nighthawk“ buvo išleisti į pensiją, tačiau neseniai vienas jų pastebėtas ore. Kas vyksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos fotografas Santosas Caceresas užfiksavo iš Nellis Karinių oro pajėgų bazės Las Vegase kylantį „Lockheed F-117 Nighthawk“. Nors pastarasis atakos lėktuvas nurašytas buvo dar 2008 metais, jis, panašu, vis dar tebeskraido.

Kodėl „Lockheed F-117 Nighthawk“ vis dar aktyvus? Lėktuvai skrido palaikydami karinių jūrų pajėgų darbą prie Kalifornijos pietinės pakrantės, Miramare (JAV miestas Floridoje) ir greta 64-ojo agresoriaus eskadrono. Tikėtina, kad jie grįžo į Nellis Karinių oro pajėgų bazę iš Nevados bandymų ir treniruočių poligono.

 

Susisiekus su JAV Karinių oro pajėgų vadovybe dėl „F-117“ vizito Miramare, sulaukta labai riboto atsakymo: „Karinės oro pajėgos išleido „F-117“ iš aktyvios tarnybos, tačiau oro pajėgų bandymų centro pilotai vis dar skraido jais vykdydami ribotos apimties tyrimus“, – teigiama atsakyme.

 

Šiuo metu keli „F-117“ skirti muziejams, tačiau maždaug keturios dešimtys „F-117“ atakos lėktuvų vis dar skraido arba laikomi sandėliuose. Šiuos kelis paskutinius ne muziejinius „F-117“ įpareigota sunaikinti. Tikimasi, kad per metus jų bus utilizuojama po 4 vienetus. Visgi, kol tai dar neįvyko, gali būti, kad orlaivius dar kurį laiką bus galima naudoti palaikymo operacijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai (1)