„Apple“ pristatė naujoves: aiškėja, ką siūlo naujieji „MacBook“ be „Intel“ procesorių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-11-20 19:50
na windowsų + offiso kaina nesiskiria celeronui ir i9.
Paprastas_zmogus 2020-11-20 19:54
Jie perėjo prie ARM ne dėl to, kad iPhone ir iPad pardavimai geri. Jie perėjo dėl to, kad užkniso būti priklausomiems nuo Intel Ir dėl to, kad galvoja, jog gali geriau. Kol kas panašu, kad tikrai gali geriau.
Benediktas 2020-11-20 19:56
Ką čia turėjai omenyje? Jei gali plačiau į ką taikai, nenoriu neteisingai suprasti. Tiesiogiai, tai suprantu, ka parasei, sutinku
conjurer 2020-11-20 20:40
Dėl to ir dėl "streamlined process". Šiap jau visus intelis užkniso.
Paprastas_zmogus 2020-11-20 22:13
"Visi pažeidinėja", bet kažkodėl tik Google rekordus ant baudų muša... Apple bent jau stengiasi vartotojus apsaugoti ir suteikia daug galimybių kontroliuoti programų ir net pačios OS priėjimą prie įvairių duomenų. Android metų metus net neturėjo galimybės vartotojui pačiam pasirinkti kokius privacy permission'us duoti programėlėms. Buvo pilnas access arba (neinstaliuoji) nieko. Ko gero apple yra patogioj pozicijoj, nes jie iš vartotojų duomenų negyvena. Jiems nėra tikslo savo vartotojų sekti.
conjurer 2020-11-20 22:48
Dėl sekimo jiems nėra tikslo, bet PRISM programa priverčia tai daryti.
HardAxe 2020-11-20 23:28
Buvo kažkus straipsnis, kai apple ale uždraudė tą sekimą. Kad yra kažkokia ten saugykla kurioj šimtą metų galima pasidėti informaciją ir ji lieka net padarius hard-reset. Tai tas numeriuko paslėpimas buvo grynai PR reikalas. Abipusis. Apple pasakė neleisiu, visi pasipiktino, kad neseksim
Benediktas 2020-11-20 23:39
Man tai softo reikalai ne tiek įdomūs. Kiekviena kompanija, daro tai, kad pirktų jų produktą. Jei dėl saugos pradės mažėti pardavimai, tai analitikai atseks, kame reikalas, o Apple išjungs tuos sekimus, o marketingas praneš, kad išjungė. Manot daug kam įdomus tas saugumas, kai kiekvieną dieną, į instagram kelia, ką valgo, kur būna, o sekejai nebutinai draugai. Juk visi beveik, facebookus turim, instagramus, kiti TikTok.
conjurer 2020-11-21 00:29
Neišjungs, kai valstybė kurioje jie operuoja to reikalauja. Bet šiap jo, žmonės patys privatumo atsisako, kai patvirtina EULA.
Benediktas 2020-11-21 10:00
Šioje diskusijoje man užstrigo skeptiškumas dėl benchmarkų apskritai, nebūtinai dėl šio kompo. Tipo benchmarkai dar ne viskas, reikia pažiūrėti, kaip realybėje. Nežinau, iš kur šita. Dar nesusiduriau, kad jei benchmarkai būtų aukšti, kompas veiktų lėtai. Ten kažkokie laikini programų būgai gali būti, bet laikini, kol ištaisys.
Paprastas_zmogus 2020-11-21 11:55
O gal galėtum pakartoti, bet šį kartą rišliai ir suprantamai?
conjurer 2020-11-23 19:24
Benediktas 2020-11-23 19:44
Nu baisu, kad kai kurie Apple komponentai gali būti gaminami Xinjiang koncentracijos stovyklose. Ir manau, net tik Apple. Net nežinojau, kad tokios yra. Niekad neskaičiau Kinijos valdymo formos normalia. Kaltas aišku ir verslas, kuris sudaro tokias sutartis žinodamas apie sąlygas, bet kalčiausia yra Kinijos valdžia. Neįsivaizduoju tokių dalykų vakarietiškose, išsivysčiusiose valstybėse.
conjurer 2020-11-23 22:02
Ką noriu pabrėžti, apple nėra šventi. Jie labiau hipokritai, nes bando aiškinti kokia gera jų reputacija, kai yra tame pačiame šūde kaip ir kiti. Nesvarbu ar tai koks retas metalas, išgaunamas vergų, ar komponento surinkimo gamykla veikianti kaip koncentracijos stovyklos dalis. Ir tai vyksta ne tik kinijoje. Bet dramblys kambaryje - kalčiausi esame mes, galutiniai vartotojai. Mums reikia vis naujų drabužių, naujų žaisliukų, ir kito šlamšto. Viskas ką daro didžiosios kompanijos, tai stengiasi iš to užsidirbti daugiau, eidami greitais rizikingais keliais, gamindami produktus kuo pigiau.
Benediktas 2020-11-23 22:33
Su viskuo sutinku, kad Apple nėra šventi. Biznyje jie, kaip ir dauguma kompanijų daro, kur pigiau. Niekada nesakiau, kad Apple šventi . Man atrodo niekas, net šioje temoje nesakė, kad Apple tiesiog geriau ir viskas. Mane tai domino grynai jų naujas kūrinys - jų suprojektuotas procesorius! O korpusas, tai jų net nepasikeitė nuo praeitų metų. Mane net programinė įranga šioje temoje neįdomi. Mane nustebino, jų procesorius, todėl aš negalėjau suprasti, kaip tu ir dar keletas bandėte mane pastatyti į kažkokių Apple fanbojų pusę. Galiu pasakyt, kad neturiu nei iPhone, nei Macbook'o. Ir visiems siūlyčiau atsisakyti stereotipų. Tiesiog po šio M1 CPU aš galutinai patikėjau ARM sėkme, tiek Microsoft, tiek Apple, tiek Linux. Man dabar ARM - ateitis ir čia mano nuomonė. Aš sau esu įsitikinęs, kad nuo dabar reikalai keisis tarp x86 ir ARM smarkiai. Ir dar kartą pakartoju, jei čia būtų Microsoft produktas, aš taip lygiai bučiau nudžiugęs, nes pagaliau matosi proveržis. Prisiminkime po kiek % pastaruosius 10 metų pagreitėjo x86, ne tiek ir daug (taip elektros suvartojimas sumažėjo dėl nm) Tik AMD paskutiniu metu įnešė šviesulio.