„Tesla“ taip auga, kad baterijų gamintojai turi verstis per galvas  ()

Ilgą laiką „Tesla“ naudojo tik „Panasonic“ baterijas, tačiau spartus gamybos apimčių didinimas privertė kompaniją ieškoti naujų tiekėjų. Pernai, norėdama paremti „Model 3“ gamybą Kinijoje, patvirtino ir „LG Chem“ baterijas savo produkcijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laimingi tie, kurie laiku investavo į baterijų technologijas ir gamybą. „Tesla“ ilgą laiką naudojosi tik „Panasonic“ baterijomis, tačiau plečiant gamybą tenka ieškoti ir kitų partnerių. „LG Chem“ yra atsakymas, kuris peršasi savaime - didžiausia Pietų Korėjos chemijos kompanija jau gamina baterijas „Hyundai“, GM ir kai kuriems kitiems automobilių gamintojams. Taigi, kai „Tesla“ ėmė dairytis baterijų gamintojo Kinijoje, LG buvo tai, ką kompanija ir turėjo rasti.

Ir štai kaip tai keičia situaciją. LG dabar planuoja daugiau nei padvigubinti baterijų gamybą Kinijoje. Per metus planuojama investuoti 500 milijonų dolerių vien į 2170 standarto baterijų gamybos apimčių didinimą. Skaičiuojama, kad tų papildomai gaminamų baterijų pakaktų daugiau nei 100 tūkstančių „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ automobilių per metus. Ir tai - „Tesla“ pasiūlymas Kinijos rinkai, kuri sparčiai įsimyli elektromobilius.

 

Tuo pačiu LG planuoja plėsti baterijų gamybą ir Pietų Korėjoje. Šis augimas padės aprūpinti JAV ir Vokietijoje gaminamus „Tesla“ automobilius. Amerikos ir Europos žemynus gali pasiekti ir Kinijoje pagamintos LG baterijos, jei to prireiktų. „Panasonic“ baterijų „Tesla“ neatsisakys - tiesiog jų gali nepakakti.

Ateityje „Tesla“ planuoja gaminti savo baterijas. Tačiau prireiks ne vienerių metų, kol ši gamyba pasieks žymesnes apimtis. Be to, net kai „Tesla“ gamins savo baterijas, partnerystė su LG ir „Panasonic“ išliks vertinga.

 

Beje, tikriausiai žinote, kad „Panasonic“ ir „LG Chem“ yra du didžiausi baterijų gamintojai. O kas trečiasis? Trečiasis - kinų „CATL“. 2018 metais „CATL“ ir BMW pasirašė 4 milijardų eurų vertės sutartį, pagal kurią „CATL“ tapo „Mini“ ir „iNEXT“ elektromobilių baterijų tiekėju. „CATL“ taip pat bendradarbiauja su „Daimler“, „Honda“,  „Volvo“, „Toyota“ ir visa eile kitų elektromobilių gamintojų. Šių metų pradžioje „CATL“ paskelbė apie planus tiekti baterijas ir „Tesla“ elektromobiliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()