Džiugi žinia „Tesla“: teismas leido atnaujinti miško kirtimo darbus Berlyno „Gigafactory“ statybų plote (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2020-12-15 10:54
Alio,bet koks miško kirtimas anaiptol nėra džiugi žinia.Yra pilna vietos be medžių,kad ir sacharos dykuma...
kukulis4 2020-12-15 13:27
Ne visada. Miskas - atsinaujinantis resuras, ir zvelgiant lokaliai, jeigu per metus pjauni hektara subrendusio misko ir atsodi ta pati hektara, ar daugiau - tai viskas cia gerai. Nepjaunamas miskas virsta mazaverte mediena, tai yra, malkomis o galiausiai ir tiesiog puvenomis. Mane tai labai biesina kai visokie zaliukai, ar dar blogiau iniciatyvios bobos vaiko prieziuros atostogose imasi p***t prota lygioje vietoje ir rinkt peticijas, nes, mol, kazkas susiruose kirst miska toje vietoje, kur ji savo brisiu vedzioja. P***t prota reikia ne del kirtimo, o del to, kad neatstatoma pusiausvyra, ty. iskirtus hektara misko, nepasodinamas kitas hektaras, nebutinai ten pat ar salimais - svarbu, kad butu atsodintas. Kad butu ka pjaut ne tik siandien, bet ir po 50 metu.
kestutisz 2020-12-15 14:42
Tai čia ne miškas, o medžių ferma. Taip, gali būti ir tokių, bet į "miško" statistikos lentyną net neturi būti traukiami tokie "miškai". O jei dėl temos - tai vežioti darbuotojus kasdien į "sacharas" gali būti brangu, daug tų pačių malkų reikės sudeginti :)
Monochamus 2020-12-15 15:27
Jei vertę matuoti ūkišku IKEAos požiūriu tai taip, trūnėkai baldams netinka. Bet yra žmonių, kuriems rūpi ir tokei dalykai kaip gamtosauga... Jei tau atrodo, kad ten "miškai", tai tada kviečių laukas gal bus "pieva"? Nors sutinku, kad dauguma tų protestuojančiųjų prieš medelių kirtimą supratimo apie gamtosaugą taip pat neturi, dažniausiai už tų protestų slypi visiškai ne gamtosauginės organizacijos, o tokios, kurios suinteresuotos tam tikrų projektų sabotavimu. Geras pavyzdys - neseniai Lietuvoje kilęs pasipiktinimas dėl planuojamo steigti poligono, prisidengiant taip pat "medžių kirtimu", o organizavo toli gražu ne su gamta susijusi organizacija, o prorusiški "būkim vieningi".
kukulis4 2020-12-15 15:51
Nesuprantu ka su kuo tu cia lygini?