Paaiškėjo, ar „Volkswagen“ ryšis „I.D. Buggy“ gamybai  (2)

2019-ųjų Ženevos automobilių parodoje „Volkswagen“ pristatė „I.D. Buggy“ - pagal senų bagių stilių sukurtą elektromobilio koncepciją. Ir tuomet „Volkswagen“ sakė, kad galvoja apie šio automobilio gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volkswagen I.D. Buggy“, žinoma, įkvėpimo sėmėsi iš senųjų bagių, gamintų vabalų pagrindu. Tai yra labai atviras, lengvo dizaino automobilis, kuris būtų skirtas entuziastams. Ir tąkart Ženevoje jis sulaukė daug dėmesio. Nors žurnalistai kartojo, kad „I.D. Buggy“ greičiausiai nebus gaminamas, „Volkswagen“ pateikė staigmeną - buvo paskelbta, kad „I.D. Buggy“ gamyba yra svarstoma.

„I.D. Buggy“ būtų varomas visais keturiais ratais ir galėtų pasigirti 149 kW galia bei 349 Nm sukimo momentu. 62 kWh baterijos išteklių pakaktų maždaug 249 km, tačiau tai nėra praktiškas automobilis, todėl ši kategorija nėra tokia jau svarbi. Tai būtų automobilis entuziastams, aktyvaus laisvalaikio mėgėjams.

Aišku, kad „I.D. Buggy“ būtų brangus žaislas, tačiau pasauliui taip reikia įdomių automobilių! Vis daugiau įdomių automobilių yra atsisakoma ir jie vis dažniau keičiami nuobodžiomis vienodomis visureigiais apsimetančiomis dėžėmis.  Tačiau „I.D. Buggy“ nelemta tapti realybe.

 

„Volkswagen“ neturi paisyti entuziastų norų, nes tai yra verslas, o didelių „I.D. Buggy“ pardavimų tiesiog neįmanoma tikėtis. Kaip galima skirti gamybinius pajėgumus entuziastų projektui, kai žymiai daugiau uždirbtum pardavinėdamas iškeltą hečbeką? Tačiau tai nereiškia, kad nebuvo stengiamasi. „I.D. Buggy“ turėjo būti gaminamas su kita vokiečių kompanija „e.Go Mobile“, tačiau ši bankrutavo.

 

„Volkswagen“ taip greitai nepasidavė ir ketino kurti kitokį entuziastams skirtą automobilį „Ruggdzz“ - tai būtų buvęs uždaras visureigis, vis tiek turintis ryškų charakterį. Buvo  manoma, kad šis automobilis pasirodys 2023 metais, tačiau dabar „Volkswagen“ vadovai patvirtino, kad „Ruggdzz“ ir „I.D. Buggy“ keliauja į stalčių - praktiškumas stiprėjant konkurencijai nugalėjo ir šįkart.

Tiesa, ne viskas taip blogai. Jei norite įdomaus „Volkswagen“ po poros metų galėsite įsigyti „I.D. Buzz“ - senųjų mikroautobusų įkvėptą elektrinį vienatūrį. Originalus „Transporter“ kadaise patiko hipiams, o „I.D. Buzz“ patiks... hipsteriams? Na, jei nebus atšauktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (2)