JAV armija gavo kalėdinę dovaną – su naująja technika atsiveria nematytos galimybės  ()

Kalėdoms atėjus JAV kariuomenė gavo du amerikiečių firmos Pratt Miller robotizuotų kovinių transporto priemonių prototipus (Robotic Combat Vehicle – Light, RCV-L).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudonais kaspinais papuoštų dviejų mašinų nuotrauka „Twitter“ pasidalino gamintojas.

„Pratt Miller“ bendradarbiauja su  Jungtinės Karalystės gynybos rangovu „QinetiQ“.  Sausio mėnesį įmonės sudarė sutartis dėl RCV-L kūrimo.

RCV yra vienas iš penkių projektų pagal naujos kartos kovinių transporto priemonių (NGCV) programą, kurią JAV kariuomenė įsteigė 2018 m., kad pakeistų pėstininkų kovos mašiną „M-2 Bradley“.

 

Abi naujos transporto priemonės sveria apie tris tonas, gali gabenti 3 tonų krovinį ir pasiekti 72 km/val greitį. Jos yra hibridinės-elektrinės konstrukcijos, leidžiančios taupyti degalus, o tai dar vienas labai pageidaujamas kariuomenės aspektas.

Be to, žemas svorio centras leidžia transporto priemonei įveikti 60 proc. įkalnę ir 40 proc. šoninį nuolydį. Be to, siauras korpusas užtikrina, kad ją lengva gabenti JAV armijos transporto lėktuvais.

Transporto priemonės gali veikti valdant žmogui arba pusiau autonominiais režimais. Jos taip pat aprūpintos guminiais vikšrų padais, kurie yra yra tylesni, gali įveikti bet kokią bekelę ir suteikia didesnį greitį.

 

„Robotai gali pakeisti mūsų kovines taktines operacijas. Mes tikime, kad šios transporto priemonės suteiks vadams daugiau laiko ir vietos priimti sprendimus ir sumažins riziką kariams.“, - teigia NGCV programos direktorius brigados generolas Rossas Coffmanas.

Šiuos pažangius prototipus kariuomenė gauna ne pirmą kartą. Sutartis buvo sudaryta dėl keturių transporto priemonių, o pirmoji buvo pristatyta lapkritį, o antroji – gruodžio pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()