Tai bus ryškus orientyras mieste: naujosios „Amazon“ būstinės dizainą įkvėpė DNR ir „kakučio“ emodžis (Foto, Video)  ()

Kai „Amazon“ atsainiai pametėja mintį, jog norėtų pastatyti antrą būstinę, valstybinio lygio politikai pradeda drąsėti, o darbo vietos ir ekonominis augimas jų akyse sukasi greičiau nei dolerio ženklai. „Amazon“ yra įmonė, užimanti beveik 20 procentų visų laisvų biurų Sietle, ir jos didžiulė sėkmė padidino šio miesto ekonominius rodiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2017 m. prasidėjo „miestų bado žaidynės“, nes daugiau nei 230 miestų visoje JAV klaupėsi prie Jeffo Bezoso kojų. Mokesčių lengvatos, ypatingos sąlygos, krūvos grynųjų pinigų. Jie manė, kad kai bus sukurta maždaug  50 000 darbo vietų, kur vidutinis atlyginimas siekia apie 150 000 JAV dolerių per metus, ims lyti pinigais jų miesteliuose.

Galų gale „Amazon“ nusprendė padalyti savo dovaną tarp Niujorko ir Arlingtono, Virdžinijos valstijoje. Ir ne todėl, kad jie pasiūlė daugiausiai pinigų – Montgomerio apygarda, Merilandas nusilenkė Bezosui, išleidęs 8,5 mlrd. JAV dolerių, Čikaga žengė neįprastą žingsnį – pasiūlė „Amazon“ pusę savo dirbančiųjų sumokėtų mokesčių, o Kanzas Sičio (Misūris) meras asmeniškai nusipirko 1000 daiktų iš „Amazon“, kad tik galėtų palikti tūkstantį 5 žvaigždučių įvertinimus, tikriausiai bandydamas kalbėtis su šiais technologijų žmonėmis jiems suprantama kalba.

Deja, tai nepadėjo. Laimėjo Niujorkas, nes... tai buvo Niujorkas, o Arlingtonas laimėjo, nes jis yra tiesiai priešais upę, skiriančią jį nuo Vašingtono. Šie miestai laimėjo ne todėl, kad jie nesiūlė paskatų – iš tikrųjų visuomenės pasipriešinimas Niujorko sandoriui paskatino „Amazon“ atsitraukti, tačiau galų gale svarbiausia buvo vieta.

 

Visa tai yra tik įdomi preambulė šiandienos pranešimui apie tai, kaip iš tikrųjų atrodys HQ2 miestelis Arlingtone. „Amazon“ parodė kai kuriuos vaizdus, ​​o architektūros firmos „NBBJ“ suprojektuotas naujas pastatas tikrai bus ryškus orientyras mieste.

Čia bus trys nauji 22 aukštų statiniai, pastatyti pagal aukščiausią JAV Žaliųjų pastatų tarybos siūlomą tvarumo sertifikatą, visiškai eksploatuojami su saulės energija ir siūlantys 853 tūkst. kv. metrų biurų. Ir niekas jų visiškai nepastebės, nes centre bus milžiniška žalumos ir  stiklo verpstė.

Ji vadinama „Helix“, ir nors joje bus įrengti kai kurie biurai ir „alternatyvi darbo aplinka“, du išorėje besisukantys takai bus pastato vizitinė kortelė.

Kraštovaizdžio su „vešliais sodais ir klestinčiais medžiais, kilusiais iš šio regiono“, bus suteikta daili maža žygio pėsčiomis mieste patirtis.

 

Pastatas bus atidarytas visuomenei „kelis savaitgalius per mėnesį“, o likusioje komplekso dalyje bus apie 2,5 hektaro viešosios erdvės, įskaitant amfiteatrą, „miško giraitę“, centrinę dalį, kurioje bus galima rengti koncertus, rodyti filmus, įrengti prekybos vietas, restoranus, vaikų priežiūros centrus ir teikti kitas paslaugas.

Atskiroje 6 000 kv. metrų „bendruomenės erdvėje“ vyks bendruomenės susitikimai, užsiėmimai ir pan.

Per pastaruosius 12 mėnesių matėme keletą kitų įspūdingų „NBBJ“ dizainų, ypač spiralinius sodus, kylančius į „Vivo“ būstinę, ir visiškai naują Manhatano dydžio rajoną – abu Šendžene, Kinijoje.

„Helix“ ir likusi „Amazon“ HQ2 miestelio dalis bus dar vienas įspūdingas pasiekimas šios įmonės sąskaitoje ir, žinoma, Arlingtono pasididžiavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()