Prisižadėjusi sukurti supernaikintuvą, Rusija užsiima tik senų lėktuvų atnaujinimu  (1)

Sausio mėnesį Rusijos kariuomenė paskelbė, kad apie 2030 metus sukurs ir priims į ginkluotę naują kovinį lėktuvą, kuris gaus pavadinimą „MiG-41“, sako Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pasakoja, kad anot pranešimo, naujasis lėktuvas turės „clean pulse-detonating“ raketinį variklį, kuris leis naujam lėktuvui pakilti į žemės orbitą ir tapti kosminiu aparatu. Toks variklis leis lėktuvui pasiekti greitį, kuris 4 kartus viršija garso greitį. O ginkluotėje turės lazerinius ginklus. Visą sistemą valdys dirbtinis intelektas.

„Tokie pranešimai jau ne pirmi. Apie tokį superlėktuvą buvo paskelbta dar 2014 metais, kad jis bus sukurtas 2017. Vėliau 2015 metais pranešta, kad toks lėktuvas jau bus sukurtas 2019 metais. Tačiau akivaizdžių rezultatų taip ir nebuvo parodyta – tik kartas nuo karto pasirodydavo pranešimai, kad jau tuoj tuoj, visai netrukus prasidės darbai“, – prisimena ginkluotės entuziastas.

„Kol spauda rašo apie stebuklingas technologijos, Rusijos kariuomenė iki 2030 metų pratęsė Šaltojo karo laikų, dar 1970-aisiais sukurto lėktuvo „MiG-31 Foxhound“ tarnybą. Kad jie galėtų toliau skraidyti, bus atnaujinta avionika, piloto prietaisai, duomenų apsikeitimo sistemos, radaras ir ugnies valdymo kontrolė. Iš viso planuojama atnaujinti 130 vienetų „Foxhound“ iš 200 esamų, – apibendrina Darius Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(8)
(10)

Komentarai (1)