Permatoma klaviatūra saugumui - kuo ypatingas šis šveicariškas išradimas? (Video)  ()

Kartais paprasti fiziniai raktai nėra geras pasirinkimas. Dėl to naudojame elektronines kodines spynas. Problema ta, kad jas mėgsta ir nusikaltėliai, bet šveicarai žino, kaip pagerinti jų saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarų mokslininkai sukūrė polimerinę plėvelę su integruotais jutiminiais mygtukais. Ant plėvelės atspausdinami mygtukai ir elektronika. Tam naudojamos alavo nanodalelės, kurios sudaro elektrines jungtis. Iš pradžių plėvelį yra mėlyna, kad geriau sugertų šviesą, tačiau gamybos proceso metu ji tampa visiškai skaidri.

Tiesą sakant, tokia klaviatūra yra tokia skaidri, kad net negalėtumėte pamatyti, kur yra jos mygtukai. Tačiau ji gali būti integruota į bet kokias kodines elektronines spynas, o jos skaidrumas tampa saugumą gerinančia savybe.

 

Jei pavyksta paslėpti laidus, klaviatūra tampa visiškai nematoma. Tai reiškia, kad naudotojams tektų atsiminti, kur ji yra, o nekviesti svečiai jos tiesiog nerastų. Be to, tektų atsiminti ir mygtukų konfigūraciją - ta gali būti įprasta 0-9 klaviatūra, bet gali būti naudojami ir keturi skaitmenys. Vedamą kodą būtų galima matyti ekrane.

Aišku, tai nėra neįveikiamas sprendimas. Tiesiog jis apsunkina gyvenimą vagims ir kitiems nusikaltėliams. Tokia klaviatūra yra ne tik nematoma, bet ir neturi judančių dalių - jokio mechanizmo, kurį būtų galima apgauti. Šis sprendimas ypač praverstų ten, kur tai nebūtų vienintelė saugumo linija. Pavyzdžiui, taip galėtų būti apsaugotas kokia nors saugykla biure - vagims tektų patekti į pastatą, biurą, o tada išsiaiškinti, kaip atidaryti saugyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()