Akimirka, kurios daugelis taip laukė: „Tesla Model 3“ jau karšia kailį „burzgiantiems vokiečiams“ - „Model Y“ keliami dar aukštesni tikslai  (5)

„Tesla“ paskelbė pirmojo ketvirčio pardavimų duomenis ir atskleidė, kad „Model 3“ pasauliniais pardavimais jau lenkia vokiškus rinkos senbuvius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Model 3“ yra populiariausias pasaulio elektromobilis - šis faktas jau nieko nestebina. Elektromobilių pardavimai sparčiai auga, o „Model 3“ pozicijos vis stiprėja. Nepaisant to, kad kiti gamintojai jau gali pasiūlyti labai gerų elektromobilių, „Tesla“ infrastruktūra vis tiek ragina rinktis „Model 3“. Kai kuriose šalyse, kur elektromobiliai yra labai populiarūs (pavyzdžiui, Norvegijoje) „Model 3“ apskritai yra vienas iš perkamiausių automobilių. Tačiau pasaulinėje rinkoje jam sunkiai sekėsi varžytis su kitais premium klasės sedanais.

Elektromobilių pardavimais entuziastai džiaugiasi jau seniai. Tačiau tyliai buvo prisimenama, kad tokie automobiliai kaip „Mercedes-Benz E-Class“, „Audi A6“ ar „BMW 3 Series“ vis dar yra populiaresni. Tai pradėjo keistis antrojoje praeitų metų pusėje, kai buvo suaktyvinta „Model 3“ gamyba Šanchajuje. Iš Kinijos eksportuojami „Model 3“ pastūmėjo šį modelį į viršūnes - pirmąjį šių metų ketvirtį burzgiantys vokiečiai jo pardavimais negalėjo pavyti.

 

Per pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesla“ pirkėjams pristatė 120 tūkstančių „Model 3“ automobilių. Tai nėra pats populiariausias automobilis pasaulyje. Tačiau aukštesnės klasės segmente kiti sedanai jam nusileidžia. Bet „Tesla“ turi ir dar aukštesnių tikslų.

 

„Model 3“, žinoma, yra populiariausias „Tesla“ modelis - juk tai yra populiariausias elektromobilis pasaulyje. Tačiau „Tesla“ planuoja, kad šį titulą iš jo pasiims „Model Y“. Tiesą sakant, „Tesla“ mano, kad „Model Y“ gali tapti perkamiausiu automobiliu pasaulyje. Anksčiau Elonas Muskas yra sakęs, kad ateityje mato „Model Y“ gamybos apimtis pasiekiančias 1 milijoną automobilių per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(17)
(0)

Komentarai (5)