Keistas vandalizmo atvejis Vokietijoje - elektromobilių įkrovimo stotelė sugadinta faršu  (4)

Daugybė žmonių pyksta ant elektromobilių. Kodėl? Tuoj paaiškinsime. Bet vis tiek bus sunku suprasti, kodėl į elektromobilių įkrovimo stotelę reikėtų grūsti tiek faršo, kad ją paskui reikėtų ilgai ir nuobodžiai taisyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilių stotelės dažnai išpaišomos ar blokuojamos. Kartais elektromobilių vairuotojai sulaukia ir agresyvių ženklų kelyje. O jiems skirtose vietose stovėjimo aikštelėse (kurios dažniausiai yra susijusios su įkrovimo infrastruktūra) dažnai numetami vežimėliai. Ar automobiliai, kuriems ten stovėti nedera.

Kodėl? Viskas labai paprasta - žmonėms nepatinka elektromobiliams skiriamas dėmesys ir privilegijos. Elektromobiliai vis dar yra brangūs. Juos perka tie, kurie turi daug pinigų. Tai kodėl valstybė remia tuos žmones? Kaip rašo Insideevs.com, Vokietijoje naujo elektromobilio pirkėjas gali tikėtis net 6000 eurų.

 

Šalia to - geresnės parkavimo vietos. Ar net nemokamas parkavimas! Kai kuriuos žmones tai labai erzina - ar pasiturintiems elektromobilių pirkėjams reikalinga tokia parama? Važiavimas autobusų juostomis, mažesni mokesčiai, pigesnė galimybė įvažiuoti į miesto centrą - priklausomai nuo gyvenamosios vietos, tų privilegijų yra daug. Ir kai kuriems žmonėms atrodo, kad jų yra per daug - jų nuomone, tai yra parama turtingiesiems, mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas ir niekuo nenusipelniusių žmonių apdovanojimas.

Žinoma, tai - elektromobilių pardavimų skatinimo politika. Kuo daugiau privilegijų ir paramos, tuo daugiau elektromobilių, tuo švaresnis miestų oras.

 

Viename Miuncheno priemiestyje įkrovimo stotelė buvo stipriai apgadinta faršu. Jo ten prigrūsta tiek, kad drėgmė pasiekė elektroniką ir greitas pataisymas (faršo pašalinimas) tapo neįmanomu. Kodėl būtent faršas? Sunku pasakyti. Gal kažkas manė, kad būtų ironiška pamaitinti ir taip maitinamus elektromobilių pirkėjus? Ieškoti logikos tokiose vandalizmo formose tikriausiai nėra prasmės.

15 % apgadintų ar sunaikintų įkrovimo stotelių Miunchene yra vandalų aukos. Kitos yra sugadinamos netyčia (dėl neatsargaus parkavimosi) ar sugenda patyrusios katastrofišką gedimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai (4)