Startavo paskutinis paramos etapas šiais metais saulės elektrinėms įsigyti - verta paskubėti, nes gyventojai paramą išgraibsto  (11)

Startavo paskutinis šiais metais paramos etapas, kurio metu gyventojai gali teikti paraiškas ir gauti paramą nuosavai saulės elektrinei iš elektrinių parko įsigyti. Teikti paraiškas bus galima iki rugpjūčio 2 d. iš viso numatoma paramos suma siekia 3 mln. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prieš pora mėnesių pasibaigęs paramos etapas sulaukė gyventojų paraiškų bumo, tuomet buvo sulauktas rekordinis paraiškų skaičius, beveik 5000. Tad skelbiame dar vieną papildomą kvietimą elektrinei iš elektrinių parko įsigyti“, – sako energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.

Gyventojams, kurie įsigys nutolusią saulės elektrinę iš elektrinių parko, bus kompensuojami 323 eurai už 1 kW. Parama skiriama įsigyti iki 10 kW galios elektrinei. Gyventojai gali įsigyti ir didesnės nei 10 kW galios elektrinę, tačiau finansavimas bus skiriamas už 10 kW.

Paraiškos vertinamos bus iki rugsėjo 7 dienos. Gavus paraiškos patvirtinimą ir įsigijus saulės elektrinę mokėjimo prašymą pateikti reikės iki 2022 m. rugpjūčio 2 d.

Jeigu parama gyventojui jau anksčiau buvo skirta mažiau nei  10 kW saulės elektrinei įrengti, tuomet finansavimas tam pačiam vartojimo objektui gali būti skiriamas iki 10 kW suminei galiai pasiekti.

Šiuo metu vidutiniškai per savaitę šalyje yra įrengiama apie 150 saulės elektrinių, kurių vidutinis dydis yra 10 kW.

 

Yra siekiama, kad jau 2025 metais gaminančių vartotojų ir energijos bendrijų saulės jėgainių tinklas pasiektų 1 GW. Tai reikšmingai prisidėtų prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės tikslų.

Kvietimą rasite čia

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (11)