„Xiaomi“ žengia į robotų rinką: keturkojis „CyberDog“ stebėtinai panašus į „Boston Dynamics“ sukurtą „Spot“, bet kainuoja tiek, kad galėtų įsigyti kiekvienas (Foto, Video)  ()

Kinijos elektronikos milžinė „Xiaomi“ pristatė savo pirmąjį komercinį keturkojį robotą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„CyberDog“ yra keturkojis robotas, įkvėptas mūsų keturkojų draugų, ir jis turi daug panašumų su įspūdingu „Boston Dynamics“ sukurtu „Spot“, nors kainuoja 48 kartus mažiau. „Spot“ įkainotas 75 000 JAV dolerių, o „CyberDog“ – vos 1550 JAV dolerių suma.

„CyberDog“ gali judėti maksimaliu 11,5 km/h greičiu ir turi daugybę kamerų bei jutiklių, kurie leidžia centimetrų tikslumu judėti aplink kliūtis.

Tai lietimo sensoriai, GPS moduliai, ultragarso jutikliai, plataus kampo kamera ir interaktyvios dirbtinio intelekto kameros. Robotas gali būti išmokytas kompiuterinio regėjimo algoritmų tam, kad rastų kelią skirtingose ​​aplinkose.

 

Robotas ne tik sugeba atlikti posūkius, bet ir atpažįsta žmogaus laikyseną bei veidus, todėl gali būti priverstas sekti jo savininką ar kitus dalykus. Jis taip pat reaguos į balso komandas naudodamas šešių mikrofonų masyvą ir gali būti valdomas naudojant išmaniojo telefono programėlę arba pridedamą nuotolinio valdymo pultą.

Įvairių roboto užduočoų atlikimą užtikrina „NVIDIA“ superkompiuteris „Jetson Xavier NX“, saugantis jutiklių surinktus duomenis 128 GB talpos SSD.

„Xiaomi“ pristato „CyberDog“ kaip atviro kodo platformą, kurią kūrėjai gali naudoti įvairioms programoms. Jame yra trys C tipo prievadai ir HDMI jungtis, skirta papildomai aparatinei įrangai, su paieškos lemputėmis, panoraminėmis kameromis ir „LiDAR“ – ir tai tik keletas iš daugelio roboto specifikacijų.

 

Kol kas pagaminta 1000 vienetų „robotų entuziastams“. Vieno „CyberDog“ kaina siekia 9 999 juanius arba 1550 JAV dolerių (1313 eurų).

Žemiau esančiame demonstraciniame vaizdo įraše galite pamatyti, kaip robotas atlieka įvairius triukus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)

Komentarai ()