Britai, sovietai, o dabar amerikiečiai – Afganistanas, pramintas „imperijų kapinėmis“. Iš kur atsirado žiaurusis Talibanas, ką reiškia grupuotės pavadinimas ir kaip pirmą kartą atsidūrė valdžioje: valdė itin brutaliais viduramžiškais metodais (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2021-08-21 18:53
AAA000 2021-08-21 20:19
as irgi uz tai. sita priemone puikiai veikia. taip pat labai gerai zmones veikia aktyvi pasienio migracija i abi puses - pasizmonet ir pasitrainiot po parduotuves. paziuret ka perka vietiniai. ten gi kokiu 3 milijonai baltarusiu tiesiogiai mato, kad ju menesinis vidurkis apie 200€ ir net kazkiek traukiasi. o cia minimumas 400€+. ir smarkiai kylo prie kaimieciu. vien sitas faktas butu nuverres lukasenka kokiu 5-10 metu begyje. ir manau sukele tuos neramumus - kai vos nenuvirto kede... o daba atejo kazkokie suknisti sienu statytojai ir minimumo stabdytojai - tai daba lukasenka sedes dar 20+ metu vel... konservai faktiskai issaugos jam kede savo nesamonem... o ypac tais "galimybiu" pasais. nes cia isvis - lukasenkiniai metodai... lukasenka daba issijuoses girsis - kad jo rezimas laisvesnis ir ne toks fasistinis... gales pudrint, kad lygi pakele - nes mazai kas supras del sienos... ir bus faktiskai vos ne teisus... va ka nuveike tie "kieti kiausai" sitai vadinama deja kitaip - broilerizmu... tai kvailas iniciatyvumas, ir tiek... jei mes realiai butume laisvi ir progresyvus - tai butu mazdaug kaip svedo ta meskiuku akcija. kai lukasenka pradejo sankcijas sistemos viduje. ir siena statytu butent jis - apsaugai nuo meskiuku. daba konservai realiai uzsienio politikoje demonstruoja visiskai laisves bailuma... su kazkokiais palojimais ne i tema isvis... ---------- kas liecia nelegalus - ju bumas baigesi faktiskai su pirmaisiais lietumis. pietieciai nesupranta tokiu dalyku kaip ziema ir lietus. o ypac salta dregme. cia ne graikija ir italija, kur su kroksais ar basas gali visus metus vaiksciot... jei lukasenka butu rimtai uzsiemes - butu pavasari jau pradejes. cia tebuvo bandymas. kitas "kazkas" bus arba nebus tik jau kitais metais. siena nieko neisspres. mum reikia stiprint realia teritorijos kontrole - patruliavimus automobiliais. itrauk i procesa pasienio vietinius. sukurt darbo vietu ir gerint pasienio gyventoju pasitikejima. vietoj to konservai veza saugumo pajegumus konfrontacijai su vietiniais ir dar ten kazkokias stovyklas rencia... neramumu zidini gilina ir koncentruoja... logikos - nulis...
conjurer 2021-08-21 20:52
Iš kur trauki, kad jiems nereikia pagalbos? Ir iš vis, AAA000, vytautas50, kestutisz ir bmk1245, ar tik jūs nebūsit putkos troliai? Nes kalbate taip, kaip naudinga šliukašenkai. Ar bent jau vietiniams muitinės darbuotojams, per kuriuos prižiūrima kontrabanda iš gudijos.
AAA000 2021-08-21 21:07
putkos trolis cia tik tu nebent. tau yra idiegta putkos baime. kad jis ten kazkoks ypac baisus ir "ateis" is po krumo. ir ta "kontrabanda" kad ypac baisi ir griauna valstybe. cia kad paslept nuo taves pvz elektros kontrabanda per tolimesnius-ofsorinius tarpininkus - kuri REALIAI zlugdo valstybe. ar paslept ES paramos fondu vogimus-svaistymus. pazoiurek vien kiek isplove pingu konservai su AE uzdartinejimu-naujos statymu... daba plauna nuo "gresmes" kuria patys ir susiorganizavo is esmes... as pamenu broilerio pasisakymus, kai tu "karo pabegeliu" dar ir poros simtu dar nebuvo - kad jiem netaikomas statusas. bet juos ileidinejo gal koki menesi-du toks ispudis, kad specialiai. o tada pasitvirtino sienos "statybas", biudzetus ir back - uzdare taip "netycia" - nei vienas nebeieina
kestutisz 2021-08-21 21:08
Kur siųsti paraišką apmokėjimui? :) Niekur nesakiau, kad man patinka batkos režimas, jis yra toks koks yra ir kokio turbūt gyventojai nusipelnė. Na kaip mes - balsavom tik "už mažiau draudimų" nesigilindami be jokių garantijų - ir gavom tą ką gavom :)) Na neamžinas jis, bus kažkas kitas po to ir geriau jau nekišti nagų nei kokiem klounam (anas deepfake skandalas) pliurpti bet ką kas ant seilės užeina ir galbūt dar ir pakenkti galimom geresnėm alternatyvom. Kaip manot ką tie patys baltarusiai, ir norintys pokyčių, galvoja kai mato tokį briedą kurį šneka jų "gelbėtojai"?
vytautas50 2021-08-21 21:30
conjurer 2021-08-21 21:44
Valdžia dažnai daro dalykus kurie nėra teisingi, ar patinka visiems. Bet kitos šalies gyventojų palaikymas, kai jie krizėje, manau yra objektyviai teisingas veiksmas.
bmk1245 2021-08-21 21:48
Yes, sir... Trolis... Gal galit paskolint 27 centų, trūksta, garbės žodis, atiduosiu...
vytautas50 2021-08-21 22:03
kestutisz 2021-08-21 22:14
Taip, pritariu, bet palaikymas DEJA, vienintelis įmanomas protingas ir yra "valdiškas", kaip ir visos ES - pareiškiant gilų susirūpinimą. Na, ten dar neišsiskirti labai nuo bendrų sankcijų. O dabar net sunku suprasti - ar specialiai mes kišami į priekį, ar tas provincijos sindromas ir persistengiam savarankiškai. Galėčiau kirsti lažybų, kad ES grietinėlė taip niekada ir nesiims normalių* sankcijų (tarkim tų pačių trašų boikoto - nes pačius vietiniai ūkininkai su šakėm išneš) tai kodėl turėtume mes? Galime aišku ir mes, bet kažkas turi apmokėti. * dabar sankcijos yra Belaruskali, nes tai valdiška kontora, tačiau jų nėra Belarusian Potash Co. kurios 48% priklauso pirmajai (ir nesiekia 50% nuo kurių jau yra sankcijos). Kaip ir cirkas, bet rimtu veidu. https://www.bloomberg.com/news/articles ... ole-seller dar prie tos pačios trašų situacijos - nesuprantu kodėl jie nepasistato kokio nors sci-fi stiliaus malūno/saulės elementų potiomkino kaimo, nenuveda ten feikinės linijos ir nesako, kad visa eksportuojama elektra eina iš ten. Gali net pedalus oficialiai minti - bet jei popieriai būtų tvarkingi - visi "patikėtų" ir pirktų be jokių klausimų.
gytis13 2021-08-21 22:27
Na, sakote reikia nesikišt į Baltarusijos reikalus, tai gaunasi kad reikia su batka bendrauti kaip priklauso su teisėtu prezidentu. Batka sugalvojo kad jis surinko 80 procentų balsų, demonstracijas išvaikė ir jį reikia pripažint? Informaciją apie suklastotus rinkimus ne Lietuva sugalvojo, patys baltarusiai. Galų gale tie "kišimaisi" į Baltarusijos reikalus susiveda į pašnekėjimus, mes smerkiame, mes nepalaikome ir pan. Tame ir problema kad nera to vidurio kelio kad visiškai nesikišti, arba nepripažinti batkos ir tada bus kaltinimai kad kišamasi į kitos šalies reikalus arba pripažinti ir apsijuokti kitų šalių akyse kaip pripažįstantys apsišaukėlį.
vytautas50 2021-08-21 22:37
kestutisz 2021-08-21 22:42
Pažiūrėkim dar kartą į temą. Talibanas savo laiku (po sovietų) realiai padarė tvarką, jokių ten rinkimų ir kitokių demokratijų. Negražu, plius dar labai išsidirbinėjo todėl buvo sudoroti iš išorės. 20 metų(!) buvo diegiama demokratija etc. Kas gavosi? Kiek dar metų reikėjo neišeiti - kokius 100 kad tikrai pasikeistų visos kartos? Mao metodai tiesiog išpjauti viską (be jokių ten deportacijų) ir užsiauginti naują kartą jau nemadingi. Kodėl tada atrodo, kad mes galime paimti ir įvesti poltinius pokyčius iš išorės Baltarusijoje? Draugauti nereikia (mūsų įvairių valdžių fotkės su rožėmis), bet "girto kaimyno su kirviu" tramdymas jo bute - visų pirma policijos reikalas. Mes ta policija? Nesijaučia tokio mūsų pačių palaikymo, o jei atrodo kad mus čia bėgančius prieš traukinį labai palaiko - pažiūrėkit kokį Š. Korėjos atvejį - jų lyderiai irgi pasiardo, pagrasina, gauna dar sankcijų, tada daromas atsitraukimas ir gaunama kažkas apčiuopiamo. Ir taip vyksta nuolat. Toks jau deja tas neteisingas pasaulio žaidimas.
vytautas50 2021-08-21 23:03
bmk1245 2021-08-21 23:03
Gerai, kad turiu popkorno užtektinai... Užsileidau AC/DC, stebiu chebrą, rašančius paklodes. Smagiau nei dabartiniai TV show.
kestutisz 2021-08-21 23:09
Vo! Aš kartais nuo kodo persijungiu bo negaliu surast ką žiūrėt/klausyt Trūksta ofisinio "papolitikavimo" :)
vytautas50 2021-08-21 23:13
bmk1245 2021-08-21 23:50
AAA000 2021-08-22 01:00
tu ir dabar komentaruose putino naudai is esmes dirbi baltarusiai siuo metu yra buferis tarp musu ir putino. jie daba kankinasi. UZ MUS. o tokie kaip tu ju kancias istempineja. ne visa baltarusija nori rinkimu. dalis nenori. dalis kankinasi neapsisprendime/baimeje/nezinioje. o dalis atvirai reiskia nepasitenkinima. kad ivyktu poslinkiai - nepatenkintu turi pasidaryt daugiau. ukrainoje pakako-rezimas susvelnejo. baltarusijoje - ne. o pokyciams reikia atvirkstines politikos - nei daro konservai. reikia duot visiems baltarusiams suvokt - kad jie lukasenkos sude gyvena. vietoj to kazkokie lojimai tevyksta... aiskinimai ir nurodinejimai, ka jis ten turi padaryt ,kad konservai nuciulptu batkai. ar kaip ten juos tu siulai suoprast?. . ir savo budos kazkokios statybos, autoritarizmo stiprinimas, puolimai pries piliecius, visuomenes skaidymas, socialiniu kastu formavimas... jei tu nori gyvent budoje ir amset konservu propagandas - cia tavo pasirinkimas... --------- del nesikisimo politikos - as nelabai sutinku su vytautas50. panasiai kaip jis siulo galvojau pries kokiu 20 metu... daba manau kad nesikisimas yra prabanga, galima tik jei valstybe pilnai ukiskai pilnaverte "saugioje" nisoje. net sveicarai nebepatempia uzlankste ju bankinius rojus ir kita neutralitetini suda... bet mes galim but idejinis traukos centras - jei vystyt reikiamas zmonijai kryptis. pvz medicina siulyciau. ne tik IT sektoriu. arba sakykim svietimas, turizmas tinka - tik pridetine verte maza to. sritis kuriu neimanoma nukariaut ar uzgrobt kaimietiskais metodais. eit mazdaug skandinavu keliu tik dar pazangiau.
conjurer 2021-08-22 02:08
Karantinas jau virš metų viena ar kita forma vyksta, ne vieną valdžią apima. Dabartiniai atlaisvinimai per daug tempiami prie autoritarizmo. O kalbant apie amsėjimą, tai pastebėjau kad tu visada bandai aploti konservus, bet kokiai progai pasitaikius. Aš tiesiog pritariu tokiai užsienio politikai, kur nelaižom šiknos rusams. Nesvarbu kokia partija tai darys. Na tikrai ne darbo, ten per daug akivaizdu.