Turite tai pamatyti! Reaktyviniais varikliais varomi sunkvežimiai lengvai išvysto didesnį nei 563 km/h greitį (Video)  ()

Šie sunkvežimiai, varomi reaktyviniais varikliais, lengvai išvysto 563 km/h greitį ir netgi gali įveikti lėktuvus. Sunku patikėti? Pamatykite tai patys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas prasidėjo nuo to, kad automobilių sporto entuziastas ir renginių vadovas Nealas Darnellis jautė adrenalino stoką savo nekilnojamojo turto versle, tad nusprendė grįžti į autosportą.

Susižavėjęs reaktyviniais varikliais, jis susimąstė, kaip veiktų karinės klasės reaktyvinis variklis, pritaikytas „Chevrolet“. Rezultatas buvo „Flash Fire Chevy“.

Ugnimi alsuojantis reaktyvinis sunkvežimis gali pasigirti 12 000 arklio galių varikliu, gali lengvai pasiekti 563 km/h greitį ir Floridos Tyndalio oro pajėgų bazėje įveikti „AirShow“ greičio rekordą – 603 km/h.

 

Kai Nealo sūnus Chrisas įsitraukė į šį autosporto procesą, jis pakėlė reaktyvinį sunkvežimį į kitą lygį. Jis iš JAV karinio jūrų laivyno lėktuvo paėmė tris „J34-48 Pratt & Whitney“ reaktyvinius variklius, kad iš viso pasiektų 36 000 arklio galių.

Kartu varikliai sukuria 9 525 kg traukos jėgą, todėl „Shockwave“ gali pasiekti greičiausio sunkvežimio rekordą – 606 km/h.

 

Tarp reaktyvinių transporto priemonių galima išvysti ir gaisrininkų automobilį „AfterShock“. 1940 m. „Ford“ įgavo naujų spalvų su „Rolls-Royce Bristol Viper“ reaktyviniais varikliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()