3D spausdinimas - statybos ateitis? Pasižiūrėkite, ką ši technologija jau sugeba (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2021-11-28 08:30
Galima. Galima prigalvot daug ko. Tiesiog man nepatinka, kai technologijos pateisinimui reikia per daug kompromisu. 3d spausdinimas, kaip technologija, turetu duoti rezultata (atspausdita pastata siuo atveju) greiciau ir pigiau. As nematau, kaip tarkim lietuviskoje klimato juostoje 3s spausdinimo, kaip technologijos, pagalba pastatyt nama greiciau ir pigiau, islaikant iprasta funkcionaluma (be embeded baldu ir sikinyko ) . Tuo tarpu kurnors Graikijos, Italijos ar Ispanijos pietuose, kur ju 'cotagges' ir taip labai jau panasus i spausdintus namukus, ir kur realiai reikia tik sienu, kurios izoliuotu nuo silumos, ir kaipnors prie fasado prikalt langines - daug realiau negu Lietuvoje.
bmk1245 2021-11-28 09:30
Baldai ir šikinykas problema, blt... Kažkaip nieks nešneka apie pamatus... Irgi 3D? </retorinis klausimas>
bahuriux 2021-11-28 11:12
Juostinių pamatų liktinius klojinius atspausdinti 3d ir paskui užpilti betonu būtu tobula. Immortal abejojo dėl inžinerinių tinklų. Tai būtent, kad galima atspausdinti iškarto su visom ertmėm bet kokio diametro kanalus kad paskui galėtum prakišti, ar iškarto spausdinant pakloti laidus ir vamzdžius. O kaip jau rašiau, ventiliacijos ortakius iškarto atspausdini be jokių ortakių. Kanalizacijos vamzdžius iškarto pasikloji žemėj ir iškiši tik galus iš grindų, paskui pajungi kaip ir įprastam name. Pagalvokit kaip tiesiami kabeliai ir vamzdžiai rastiniame name, dar labiau komplikuota.
HardAxe 2021-11-29 10:11
yra purškiami tepetai. Bet apvalios skienos bet kokių priežiūros darbų kainas pakelia bent 2x.
immortallt 2021-11-29 10:50
Jei dar kanalais prakišti elektros laidus gali, tai vandentiekį - sėkmės. Ortakiams reikia kitų medžiagų, turi būti antistatinis paviršius be jokių kampukų, kur galėtų rinktis dulkės ir drėgmė, kitaip turėsi ne oro kokybės gerinimo, o nuodijimo sistemą, kur bakterijos veisis ir smirdės. Liktinius klonius rostverkui spausdinti... Na tai reikia kad būtų į putplastį panaši medžiaga, kuri gerai izoliuotų nuo šilumos nuostolių, tai klausimas ar pigiau kada sugebėsi padaryti, negu gamykloje liejimas dideliais kiekiais. Plokštuminiam pamatui polistirolą išklojo vienas žmogus per gal 1-2 dienas, priklausomai kaip paruošiamuosius darbus vertinsi. Armatūrą sudėti, komunikacijas išvedžioti truko gerokai ilgiau. Omeny 3D spausdinimas toks koks yra dabar, realiems pastatams, kuriems reikia atitikti energinę klasę yra pramoga, o ne racionalus sprendimas, čia atmetant faktą, kad tokių paslaugų teikėjų nėra. Tiesiog tos visos naudos yra stipriai ant klaustuko. Daug geriau tada skydiniai namai, kuriems skydus gaminti statomos pilnai automatizuotos gamyklos jau, kur žmogaus darbo mažai, o surinkimas realiai įvyksta per savaitę, jau su langais, net kai kuriais atvejais ir stogu bei fasado apdaila (ant įrengtų pamatų jau).
conjurer 2021-11-29 15:06
Jie eina su raštais, ar tiesiog turi nusisamdyti grafiti meistrą, kad kažkas gautūsi?
HardAxe 2021-11-29 16:12
Eina su raštu https://www.senukai.lt/c/apdailos-preke ... apetai/azd Gyvai nemačiau, nebandžiau, nežinau. Bet elementarus sienos dažymas voveliu tampa beveik neįmanomas, glaistymas ir t.t.. Apvali forma tikrai nėta tai, ko norėtume kiekvienam kambaryje.
conjurer 2021-11-29 17:07
Aa, whitenoise raštas, tampa klasika, kai perėjom į skaitmeninį TV standartą. Įdomu jie taip pat dega kaip paprasti tapetai?
bahuriux 2021-11-29 18:15
Aš jau rašiau, kad suprasti potencialą šitos technologijos, reikia turėti fantazijos ir technimio kūribingumo, inžinerinės žinios irgi nepaskutinėj vietoj, tai vieninteliai ribojantys faktoriai. Atspausdinti gali dvigubą sieną vidinę konstrukcinę ir laikančią apkrovas darai storesnę (galima užpilti betonu, jei reikia daugiau tvirtumo), o išorinę plonesnę kaip apdailą (su 2,5D tekstūra jei norisi) tarpą užpildai pvz ekovatą, ar PU putom (galima pakombinuoti su polistirolu), ar betkuo ką tik sugalvoji, eko naciai netgi gali spaliais su kalkėm užpildyti. Skydiniai namai pigiau ir greita su tuo nepasiginčysi, bet aš kai draudžiuosi pastebėjau punktą visada pas visus draudikus mūrinis, ar medinis namas nuo to keičiasi kaina, viena (o gal daugiau) draudimo bendrovė net nustebau nes nemačiau galimybės net už brangiau apsidrausti medinio namo, nesvarbu kokių metų statybos. Kas iš tiesų greita ir gerai tai atlieti visą namą iš betono su standartizuotais dideliais klojiniais, O geriau gamykloj atlieti gabalais ir atvežti į statybų aikštelę, ir surinkti per dieną "karobkę". O kad nėra pasiūlos, tai nėra ir paklausos kolkas. Taspats kaip su EV žmonės miestuose susigrūde butuose jų negali pirkti nes nėra krovimo stotelių pakankamai, o nėra krovimo stotelių nes nėra pakankamai EV. Bus pakankamai EV ir krovimo stotelių nusprogs tinklai nuo perkrovų, pataisys tinklus pritrūks energijos. Užburtas ratas, bet išsispręs vistiek.