[Žinios trumpai] Stoltenbergas: NATO šalys siųs Ukrainai ginkluotę  ()

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas penktadienį pareiškė, kad aljansas dislokuoja dalį savo greitojo reagavimo pajėgų ir toliau siųs Ukrainai ginklus, įskaitant oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Niekas neturėtų būti apgautas Rusijos vyriausybės melo antplūdžio“, – sakoma 30 aljanso lyderių pranešime.

„Matome retoriką, žinutes, kurios stipriai rodo, kad tikslas yra pašalinti demokratiškai išrinktą vyriausybę Kijeve“, – sakė Jensas Stoltenbergas spaudos konferencijoje po virtualaus NATO lyderių susitikimo.

„Dabar vykdome reikšmingų papildomų gynybinių pajėgų dislokavimą rytinėje aljanso dalyje“, – sakoma pareiškime.

Kai kurios iš 30 NATO sąjungininkių paskelbė, kokio tipo ginklus jos tieks Ukrainai, įskaitant oro gynybą, sakė jis, nepateikdamas detalių. „Sąjungininkai yra labai įsipareigoję ir toliau teikti paramą“, – sakė jis.

Stoltenbergas sakė, kad NATO sąjungininkų teritorijoje dislokuoja savo greitojo reagavimo pajėgas, kurias sudaro sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų operacijų pajėgos.

„Dabar pirmą kartą dislokuojame NATO greitojo reagavimo pajėgas kolektyvinės gynybos kontekste“, – sakė jis.

Jis perspėjo, kad Rusijos invazija yra „didžiausia grėsmė euroatlantiniam saugumui per pastaruosius dešimtmečius“. Pasak jo, pasaulis reikalaus Rusiją ir Baltarusiją atsakyti už savo veiksmus: „Rusija kaip agresorė, Baltarusija kaip įgalintoja“.

 

Atskirai Vokietija paskelbė, kad Slovakijoje dislokuos karių kuopą, kur kariai sudarys dalį naujos steigiamos NATO kovinės grupės. Paprastai kuopą sudaro apie 150–200 karių.

Vokietija taip pat atsiųs priešraketinės gynybos bateriją „Patriot“ į NATO rytinį flangą kartu su maždaug 300 karių, kurie ją valdys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()