[Žinios trumpai] 300 šūvių ir 280 rusų tankų išnyko kaip dūmas: kaip JAV raketoms sekasi ukrainiečių rankose?  (1)

Remiantis ataskaita, su amerikietiška raketa „Javelin“ buvo sunaikinta mažiausiai 280 Rusijos šarvuočių iš 300 šūvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai, kovojantys su daug didesnėmis Rusijos pajėgomis, sugebėjo nukauti šimtus Rusijos tankų ir šarvuočių, naudodami JAV tiekiamą rankinę prieštankinę raketą, teigia JAV žurnalistas, sekantis karą rytuose.

Mažiausiai 280 Rusijos šarvuočių buvo sunaikinta naudojant amerikiečių raketą „Javelin“ iš 300 šūvių, sakė žurnalistas Jackas Murphy straipsnyje, kuriame cituojamas JAV specialiųjų operacijų pareigūnas.

Tai yra 93 procentai sėkmingų šūvių.

„Javelin“ raketos, kurią kartu pagamino „Raytheon Missiles and Defence“ ir „Lockheed Martin“, skrydžio trajektorija pasiekia taikinius iš viršaus, kur šarvai yra santykinai silpnesni. Beveik kiekvieno tanko šarvai yra storesni iš šonų, tačiau žinoma, kad viršus yra silpnesnis, ir būtent ten smogia raketa „Javelin“.

Jei reikia, „Javelin“ taip pat galima iššauti tiesia skrydžio trajektorija.

„Pirmoji „Javelin“ siunta į Ukrainą atkeliavo 2018 m., kartu su mokymo ir išlaikymo bloku (vadinamu viso paketo metodu), kurių bendra vertė yra maždaug 75 mln. JAV dolerių“, – straipsnyje rašė M. Murphy.

 

„Kai rusai sužinojo, kad Ukraina dabar turi „Javelin“, jų tankai „T-72“ Donbase tapo mažiau agresyvūs ir atsitraukė toliau nuo fronto linijų“, – sakė jis, cituodamas JAV kariuomenės pareigūną.

Vienas kareivis gali nešti ir valdyti „Javelin“, tačiau norint nešti papildomus paleidimo vamzdžius, prireiktų daugiau rankų.

Kai Rusijos šarvuotos kolonos įžengė į Ukrainos miestų teritorijas, jų tankai tapo labiau pažeidžiami „Javelin“ smūgių, jei jie neturi pėstininkų paramos. Ukrainos pajėgos, aprūpintos „Javelin“, pasislepia ir juda greičiau nei priešas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(3)
(112)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: