[Žinios trumpai] Ne „Orskas“: Ukraina skelbia, kas iš tikro buvo sunaikinta uoste ir kiek karinės technikos sudaužyta  ()

Berdjanske sunaikintame okupantų desantiniame laive buvo apie 400 jūrų pėstininkų, taip pat apie 20 tankų ir 45 šarvuočiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OP vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius tai pareiškė interviu Markui Feiginui, informuoja Censor.NET.

VDK "Saratov" ten buvo visiškai sunaikintas, iš pradžių buvo paskelbtas "Orskas", bet ko gero, ten "Saratov". Jame buvo apie 20 tankų, 45 šarvuočiai ir 400 jūrų pėstininkų. Visa tai vyko prie Mariupolio, tai mes radome būdą padėti Mariupoliui“, – sakė jis.

Anot jo, Ukrainos partizanai „gerai dirbo pietuose“, apgadino bėgius, tad ten Rusijos kariai neturi galimybės pristatymams iš okupuoto Krymo geležinkeliu, todėl Rusijos pastiprinimas siunčiamas jūra.

"Laivai turėjo vykti į Mariupolį, pradėjo krautis. Netoliese stovėjo trys laivai, vienas buvo sunaikintas, dar apie 150 personalo buvo ką tik pakilę ir buvo laivuose. O dviejuose išplaukiančiuose laivuose kilo gaisras. Viename - rimtame, kitame – mažiau. Svarbiausia, kad abiems labiausiai nukentėjusiems laivams vadovavo išdavikai, kurie 2014 metais iš Ukrainos karinio jūrų laivyno perėjo į Rusijos Juodosios jūros laivyną, išduodami priesaiką“, – pridūrė Arestovičius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(1)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: