[Žinios trumpai] JAV ir Ukrainos generalinis štabas pateikė naujausią informaciją, kaip persigrupuoja Rusijos kariuomenė: tikrai išvedama iš Kijevo ir ką tai iš tikro reiškia  ()

Kaip pažymėjo JAV, Rusija pradėjo atitraukti pajėgas iš Kijevo pakraščių, bet dengs jį bombardavimu iš oro ir artilerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija mažina savo įsiveržusių karių kovinį aktyvumą netoli Kijevo.

Tai pranešė CNN, remdamasi dviem JAV pareigūnais.

JAV fiksuoja, kaip juda kariai: Rusijos pajėgos pradėjo trauktis iš Kijevo pakraščių ir telkiasi į pasiektas pozicijas Ukrainos pietuose ir rytuose.

Tuo tarpu, kaip sakė vienas JAV pareigūnas, Rusija dengs karių išvedimą bombarduodama Kijevą iš oro ir pasitelkdama artileriją. JAV pareigūnai perspėja, kad Rusija visada gali grąžinti pajėgas, jei kovos sąlygos padės.

JAV tai vertina kaip ilgalaikį žingsnį.

Kad Rusijos įsibrovėlių kariuomenė išveda atskirus dalinius iš Kijevo ir Černigovo sričių, patvirtina ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

„Priešas ir toliau vykdo visapusišką ginkluotą agresiją prieš mūsų valstybę. Jis atitraukia atskirus dalinius iš Kijevo ir Černigovo sričių teritorijos, taip pat persigrupuoja, kad pagrindinės pastangos būtų sutelktos į Slobožanskio ir Donecko kryptis“, – rašoma pranešime.

Taip pat Polesės kryptimi priešas nevykdė aktyvių puolimo operacijų.

„Priešas bandė apšaudyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius Romanovkos, Gorenkos, Ličankos, Petruškų, Špytkų, Moščuno, Novaja Budos, Maidanovkos, Liubovičių, Zabujanje, Nalivajkovkos gyvenviečių rajonuose. Pergrupuoja kariuomenę ir pasitraukia į Baltarusijos Respublikos teritoriją“, – pažymima pranešime.

Bet situacija Seversko kryptimi nesikeičia. „Priešas ir toliau blokuoja Černigovą, darydamas ugnies žalą civiliniams ir kariniams taikiniams. Brovarų kryptimi jis bando išlaikyti savo anksčiau užimtas pozicijas ir užkirsti kelią tolesniam mūsų karių veržimuisi“, – sakė Generalinis štabas.

„Slobožanskio kryptimi priešas ir toliau blokuoja Charkovą, vykdė atskirų 1-osios tankų armijos dalinių išvedimą iš Sumų miesto srities už Ukrainos teritorijos ribų, pergrupavo kariuomenę. Jis sustiprino Vakarų karinės apygardos 20-osios jungtinės ginkluotės armijos atskirų dalinių grupės puolamuosius pajėgumus Slavjansko kryptimi“, – rašoma pranešime.

 

Okupacinės kariuomenės sudėtyje ir padėtyje Voluinės kryptimi reikšmingų pokyčių nebuvo.

Tuo pačiu metu Južnobugskio kryptimi priešas imasi priemonių koviniams pajėgumams atkurti ir atsargoms papildyti. Bando paruošti dalinius puolimo operacijoms atnaujinti.

„Juodosios jūros ir Azovo veiklos zonose priešo laivų grupė ir toliau vykdo užduotis stebėti situaciją, atlikti žvalgybą ir izoliuoti kovos zoną“, – rašoma pranešime.

Tuo pačiu metu Rusijos Federacijos teritorijoje, Bogucharo gyvenvietės teritorijoje, priešas imasi priemonių karinei ir specialiajai įrangai pašalinti iš ilgalaikio saugojimo. „Daugiau nei 40 procentų nurodytos įrangos yra sugedusi arba neveikianti“, – rašoma pranešime.

 

Generalinio štabo teigimu, priešas yra nusilpęs, dezorientuotas, nemaža jo dalis yra atkirsta nuo logistikos paramos ir toliau patiria nuostolių.

Kaip rašė UNIAN, Rusijos priešas pergrupuos kariuomenę ir atitrauks dalį dalinių į Baltarusijos Respublikos teritoriją, kad būtų atkurtas kovinis pajėgumas. Pasak V. Putino padėjėjo Vladimiro Medinskio, tai nereiškia ugnies nutraukimo.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija išvakarėse paskelbė baigusi vadinamosios „specialiosios operacijos“ Ukrainoje „pirmąjį etapą“ ir karo veiksmų sutelkimą rytuose.

„Financial Times“ rašė, kad Putinas nori užimti rytinius regionus, kad nusitiestų sau sausumos koridorių į Krymą, taip pat apsuptų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir įgytų svertų prieš Ukrainos delegaciją derybų procese.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: