[Žinios trumpai] Charkovo srityje rasti rusų karių palaikai be smurtinės mirties požymių - Ukraina paaiškino, kas čia nutiko  (5)

Charkovo regione Ukrainos pajėgos aptiko nedidelę mirusių rusų karių grupę. Keisčiausia tai, kad jų kūnai neturi jokių išorinių smurto žymių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė socialiniame tinkle „Telegram“, kur pridėjo ir kūnų nuotraukas. Tiesa, nors jokių smurto požymių ir nematyti, ukrainiečiai žino, kas nutiko.

Rusų pajėgos į kovą meta nepasiruošusius karius, kuriems nėra teikiama būtina parama atsargomis. Šie kariai tiesiog sušalo. Greičiausiai jie neturėjo maisto ir galimybių sušilti. Nors Charkove jau kurį laiką laikosi teigiama temperatūra, pavargusiems ir išalkusiems kariams tikriausiai pakako ir poros šaltesnių naktų. Nėra žinoma, ar kariai ir mirė ten, kur buvo rasti, ar jų bendražygiai jų ten tiesiog atsikratė.

Apie prastą Rusijos karinių pajėgų elgesį su savo kariais kalbama jau ne pirmą kartą. Pasenę maisto daviniai, nepilni pirmos pagalbos rinkiniai, absoliutus atsargų ir paramos trūkumas jau nieko nestebina. Stebina tik tai, kad rusai vis dar palaiko taip su savo kariais besielgiančią valdžią.

(134)
(1)
(133)

Komentarai (5)