[Žinios trumpai] Net galvijai laikomi 10 kartų geriau – nufilmavo, kur ir kaip Trostjanece gyveno rusų okupantai: „valgė tiesiai iš kriauklės“ (Video)  ()

Kovo 26 d. Ukrainos kariškiai iš Rusijos okupantų išlaisvino Trostjanecą Sumų srityje. Gelbėtojai dabar dirba mieste – ardo griuvėsius ir ieško žmonių, kurie galėtų būti po jais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos liudytojų“ vaizdo įraše galite pamatyti, ką paliko Rusijos kariuomenė, skelbia Censor.NET.

Be sugriautų namų ir gilių „kraterių“ nuo oro antskrydžių, okupantai paliko dalį savo karinio gyvenimo. Rusai slėpėsi pirmame aukšte, bombų pastogėje.

„Nusileidome į pirmą aukštą (bombų pastogę). Vienoje vietoje jie turėjo tualetą, virtuvę ir vonią. Kur miegojo, ėjo į tualetą, ten ir valgė. Valgė makaronus iš kriauklės. Labai nešvaru“, – sako gelbėtojas. „Jie paliko smarvę, šiukšles ir purvą.“

Tačiau tai ne vienintelis rūpestis. Gelbėtojai kasdien ardo gyvenamųjų ir komunalinių pastatų griuvėsius. Specialistai ir jų šunys yra gerai apmokyti gelbėti žmones ir ieškoti sprogstamųjų sviedinių.

„Vakar apžiūrėjome vieną teritoriją, kitą dieną apžiūrėjome autobusų stoties teritoriją. Daugiausia radome minų ir sprogstamųjų sviedinių", – pasakojo gelbėtojas. Gelbėtojų duomenimis, po sunaikintais pastatais nerasta nei mirusių, nei gyvų žmonių.

 

Mieste pagal iškvietimą dirba ir sapieriai. Jie užsiima sprogstamųjų objektų neutralizavimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: