[Žinios trumpai] MSNBC karo analitikas metė darbą ir nuvyko kautis į Ukrainos tarptautinį legioną: „joks žurnalistas nėra jo matęs savo akimis – tai didžiausia Ukrainos karinė paslaptis“  ()

Malcolmas Nance nusprendė, kad laikas kalbėti baigėsi ir atėjo laikas veikti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] MSNBC karo analitikas metė darbą ir nuvyko kautis į Ukrainos tarptautinį legioną: „joks žurnalistas nėra jo matęs savo akimis – tai didžiausia Ukrainos karinė paslaptis“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Malcolmas Nance, žinomas Amerikos televizijos kanalo MSNBC karo analitikas ir išėjęs į pensiją JAV karinio jūrų laivyno žvalgybos pareigūnas, prisijungė prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, kad apsaugotų Ukrainą nuo Rusijos agresijos.

Apie savo sprendimo priežastis, tarptautinį legioną ir ginklus, kurių reikia Ukrainai, kovotojas kalbėjo interviu MSNBC ir „The Daily Beast“ komentaruose.

„Kuo daugiau mačiau vykstantį karą, tuo labiau galvojau: „Baik kalbėti, gerai? Laikas veikti. Reikia tokių žmonių kaip aš, kurie nori ką nors padaryti“, – sakė Nance.

Buvęs analitikas tęsė, kad karas yra prieš visus. Užsieniečiams čia ypatingo pavojaus nėra, nes rusai nežiūri, kas kaunasi po Ukrainos vėliava.

Nance tuomet kalbėjo apie kitų valstybių piliečius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose: „Tarptautinis legionas yra viena geriausiai saugomų paslapčių šalyje. Čia kaunasi aukštesnio lygio žmonės nei aš. Dauguma žurnalistų niekada nematė tikro legiono nario ir nestebėjo kaip jie kaunasi mūšio lauke. Tikrai negaliu pasakyti, kokia įvairi yra ši grupė. Tiesiogine prasme tai tarptautinės vyrų ir moterų pajėgos, kurios čia atvyko ginti Ukrainą. Buvau labai sujaudintas, kai sutikau pirmąjį būrį ir pamačiau, kad jie čia dėl teisingų priežasčių“.

 

Nance taip pat kreipėsi į JAV prezidentą Joe Bideną ir paprašė, kad Ukrainai būtų suteikta tolimojo nuotolio kovinė artilerija. Kalbame apie daugkartines raketų paleidimo sistemas, kurios pagal žalą pralenks Rusijos Federacijos artileriją. Buvusio analitiko teigimu, tai daugeliu atžvilgių padės sustabdyti civilių apšaudymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: