[Žinios trumpai] Mariupolio gynėjai sudaužė tanką su ypatinga žyme: į miestą atplūdo plėšikai ir galvažudžiai  ()

Mariupolyje sunaikintas rusų tankas ne tik parodo, kad kova čia nesibaigė, bet ir atskleidžia karinės technikos judėjimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Mariupolio gynėjai sudaužė tanką su ypatinga žyme: į miestą atplūdo plėšikai ir galvažudžiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijus Biletskis buvo pirmasis „Azov“ bataliono vadovas. Dabar jis praneša, kad Mariupolio gynėjai, „Azov“ kariai, sunaikino rusų tanką pažymėtą raide V. Tai reiškia, kad šis tankas anksčiau veikė visiškai kitoje pusėje - iš Baltarusijos puolė šiaurės Ukrainą ir greičiausiai tarnavo Kyjivo regione.

„Mariupolio gynėjai mieste rado priešiškos kariuomenės technikos, įskaitant rusų tanką pažymėtą raide V. Tai reiškia, kad okupantai į miestą persikėlė iš Bučos, kur žudė, prievartavo, kankino civilius“, rašo Biletskis.

Iš tikrųjų, V raidė nereiškia, kad tas tankas veikė būtent Bučoje. Tačiau akivaizdu, kad į Mariupolio puolimą jis atsiųstas iš visiškai kitos Rusijos pajėgų žnyplių pusės. Mirtį jis rado Mariupolyje, kuriame, kaip teigia Biletskis, vis dar yra maždaug 100 tūkstančių žmonių.

 

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu prezidentui Vladimirui Putinui paskelbė, kad Mariupolis yra visiškai kontroliuojamas („išlaisvintas“), bet „Azov“ teigia, kad per porą parų sunaikino 3 priešo tankus.

(84)
(0)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: