[Žinios trumpai] Bijokite Ukrainos bobučių! 70-metė moteris padėjo sunaikinti apie 100 rusiškos technikos vienetų  ()

Pagyvenusi moteris padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Kyjivo srityje sunaikinti apie 100 rusiškos technikos vienetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Motyžino kaime, Kyjivo srityje, 70-metė moteris 2 savaites pranešinėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijai, kur stovi rusų technika. Moters drąsa kainavo jai gyvybę.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinė gynyba.

„70-metė moteris iš Kyjivo srities Motyžino kaimo 2 savaites teikė informaciją mūsų artilerijai. Jos darbo rezultatas – sunaikinta apie 100 vienetų priešo sunkiosios technikos. Kariškiai pripažįsta, kad dėka jos, okupantai negalėjo eiti toliau už gyvenvietės. Deja, moters herojiškumas jai kainavo gyvybę. Prisimename ir didžiuojamės savo herojais“, – rašoma pranešime.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, moteris turėjo vieną iš kraštinių kaimo namų ir matė technikos judėjimą.

 

„Su ja dirbome daugiau nei dvi savaites, ji pėsčiomis išėjo pas priešą, suskaičiavo techniką, grįžo namo, telefonu paaiškino sūnui vietą. Buvo tokių atvejų, kai ji vaikščiojo, užmiršo skaičių ir grįžo atgal suskaičiuoti. Ji atėjo ir davė apytiksles koordinates, įvardijo taškus. Ir jau moters sūnus apytiksliai pasakė, kur, ir mes nustatėme taškus“, – pasakojo kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(4)
(175)

Komentarai ()

Susijusios žymos: