[Žinios trumpai] Putino pažadai buvo tušti - rusai vėl šturmuoja „Azovstal“ ir dėl to kaltina ukrainiečius (Video)  ()

Po porą dienų vykusios civilių evakuacijos, per kurią iš „Azovstal“ gamyklos pavyko išvežti porą šimtų civilių, Rusija vėl pradeda komplekso šturmą. Rusijos gynybos ministerija teigia, kad kaltas „Azov“ batalionas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-03 [Žinios trumpai] Putino pažadai buvo tušti - rusai vėl šturmuoja „Azovstal“ ir dėl to kaltina ukrainiečius (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azov“ pulko karininkas Sviatoslavas Palamaras teigia, kad rusų kariai bando įsilaužti į gamyklą. „Visą naktį bombardavo. Žuvo civilės moterys, o dabar gamykla šturmuojama“, teigia Palamaras.

Žurnalistas Andrejus Caplienko pranešė, kad rusų kariai stengiasi įsiveržti į gamyklos teritoriją. Prieš tai gamykla buvo puolama iš oro, dėl bombų lietaus gamykloje prasidėjo gaisras - dūmų debesis buvo matomas iš visų Mariupolio rajonų.

Rusijos gynybos ministerija, teigia, kad neketino pulti gamyklos. Putinas pats nurodė gynybos ministrui Sergejui Šoigu nešturmuoti „Azovstal“, tačiau daugelis manė, kad dalinės civilių evakuacijos ataka bus atnaujinta. Žinoma, Rusijos gynybos ministerija apkaltino Mariupolio gynėjus.

Rusija praneša, kad „Azov“ ir kiti Ukrainos kariai, kurie yra gamyklos teritorijoje, pasinaudojo civilių evakuacija ir užsiėmė šaudymo pozicijas. Taigi, kaip teigia Rusija, tos pozicijos dabar naikinamos aviacijos antskrydžiais ir artilerijos atakomis.

 

Ukrainos vicepremjerė Iryna Vereščuk teigė, kad civilių evakuacija buvo įmanoma tik tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms ir Raudonajam Kryžiui, bet griaunamoje gamykloje vis dar yra šimtai civilių, įskaitant ir daugiau nei tuziną vaikų.

(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: