[Žinios trumpai] Generolas: įdomiausia karo Ukrainoje dalis prasidės birželio antroje pusėje  ()

SBU generolas Viktoras Jagunas pasidalijo mintimis, kada Ukrainos kariuomenė galės pradėti kontrpuolimą. Ukrainos kariškiai turi įvaldyti naujus Vakarų tiekiamus ginklus, o tai užtrunka. Puolimas gali prasidėti ne anksčiau kaip birželio pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Jagunas apie tai kalbėjo interviu televizijos laidų vedėjai Natašai Vlaščenko „Youtube“ kanale „Ukraina 24“.

„Šį sprendimą turi priimti mūsų generalinis štabas, bet manau, kad tai aiškiai pamatysime iš kovų, kurias dabar mums bando primesti Rusijos agresorius, intensyvumo. Viskas priklauso nuo to, kaip jie įgyvendins savo planą perkelti vis daugiau tų rezervų, kuriuos jie bando paimti iš kitų Rusijos regionų“, – sakė V. Jagunas.

Dabar Rusijos Federacijoje kai kurie daliniai pertvarkomi, jie perginkluojami ir komplektuojami kartu su savanoriais. Generolo manymu, Rusija nedaro pažangos. Jie turi labai pasistengti, kad užgrobtų vieną kaimą ir visiškai jį sunaikintų. Ukrainos kariuomenė, žinoma, negali dėl to išlaisvinti gyvenviečių, o tai apsunkina situaciją.

„Jei norime susigrąžinti tai, kas yra mūsų, daryti manevrus, reikia apeiti, kažkaip išvyti priešą iš gyvenviečių – tam reikia ne tik ginklų, bet ir nemažo skaičiaus žmonių. Ir viskas rodo, kad anksčiau, nei birželio pabaigoje, mes tiesiog negalėsime to padaryti“, – sakė V. Jagunas.

 

Taip pat Ukrainos kariuomenei reikia įvaldyti naujus Vakarų tiekiamus ginklus. Tai būtina kokybiškam jų naudojimui.

„Turime suprasti, kad karas nesibaigs, kaip kažkas ten tikisi, po savaitės ar dviejų, net po mėnesio, ir kad tai yra labai sunkus darbas, bet mūsų laukia pergalė, tikrai“, – pridūrė V. Jagunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: