[Žinios trumpai] Putinas perėjo į nenuspėjamą režimą: „pamirškite prognozes“  ()

Ukrainos gynybos viceministrė Anna Malyar sakė, kad V. Putinas dabar naudojasi „nenuspėjamumo logika, todėl šioje situacijoje nereikėtų koncentruotis į ką nors konkretaus, o reikia suprasti, kad bet kada gali nutikti bet kas. Ir pasakyti, kad bet kokia data (ypač, Gegužės 9-oji – Pergalės diena-UNIAN) yra pavojingesnė už kitą, galbūt šioje situacijoje nėra teisinga“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viceministrė pridūrė, kad būtent tokioje situacijoje negalima teigti, kad Ukrainoje yra saugių regionų.

„Rusai naudoja tokią taktiką, kad atrodytų nenuspėjami. Ir, tiesą sakant, tai aiškiai matosi iš raketų smūgių, kurie buvo surengti visoje Ukrainoje. Jei kam nors atrodytų, kad... jie nešautų į Užkarpatę, bet matote, kad taip nėra...“, – sakė A. Malyar.

Ukrainos gynybos viceministrė, atsakydama į klausimą, kas lėmė Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo pareiškimą, paneigiantį Vakarų pareigūnų informaciją, kad Rusijos Federacijos vadovas gali panaudoti gegužės 9 dieną karo paskelbimui, teigė, jog Rusijos vadovybė bijo prarasti paramą šalies visuomenėje.

„Rusijos visuomenė yra gana prieštaringa savo pažiūromis: viena vertus, jie palaiko vadinamąją „operaciją“, bet iš tikrųjų tai yra karas ir palaiko V. Putino veiksmus, kita vertus, niekas iš jų nenori čia ateiti ir kovoti... tai yra, jiems labiau patiktų, kad tai padarytų kažkas kitas. Ir aš manau..., kad jeigu Rusijos vadovybė paskelbs visuotinę mobilizaciją, ji tiesiog praras paramą visuomenėje“, – sakė A. Malyar.

 

Ukrainos gynybos viceministrė patikslino, kad rusų baimė yra suprantama, nes jie mato, kas vyksta Ukrainoje, ir tikrai bijo tiek šaukimo, tiek mobilizacijos.

„Jie bijo čia mirti... ir bijo iš čia grįžti kaip žmonės su negalia“, – sakė A. Malyar.

D. Peskovas neigia kad V. Putinas paskelbs karą Ukrainai gegužės 9 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: