[Žinios trumpai] Pentagonas perka Ukrainai lazeriu valdomas raketas ir žvalgybinius bepiločius orlaivius  ()

Pentagonas plečia komercinės ginkluotės ir karinės įrangos tiekimą Ukrainai. Nepilotuojamų orlaivių, lazeriu valdomų raketų ir žiūronų bus nupirkta už 136 mln. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pažymėjo „The Washington Post“, šie ginklai netrukus iškeliaus į Ukrainą.

Leidinys skelbia, kad ginklai ir įranga, kurie bus perkami iš Amerikos įmonių, yra atskira karinės pagalbos kategorija, nei JAV jau suteikė Ukrainai iš Pentagono atsargų.

Pentagono įsigijimo ir logistikos sekretoriaus pavaduotojas Billas LaPlante'as teigė, kad šios komercinės siuntos papildys ginklų siuntas, kurias Pentagonas perdavė iš savo turimų atsargų. Pareigūnai gavo daugiau nei 300 gynybos rangovų atsakymų po to, kai jie išsiuntė prašymą pateikti informaciją apie parduodamus ginklus, kurie gali būti naudingi Ukrainai, sakė B. LaPlante‘s.

„Mes kasdien palaikome ryšį su pramone, kai mūsų poreikiai keičiasi, – sakė B. LaPlante‘s, – ir (Bideno administracija) ir toliau naudos visas turimas priemones, skirtas paremti Ukrainos kariuomenę Rusijos agresijos akivaizdoje.

Laikraščio teigimu, į naująjį karinės pagalbos paketą įeina 22,6 mln. USD vertės 70 mm raketų, žinomų kaip „Advanced Precision Weapons System“, kurias galima paleisti iš sraigtasparnių, o dar 17,8 mln. USD bus skirta „Switchblade“ dronams, kuriuos  bus galima paleisti į rusų šarvuočius ar karines rikiuotes.

 

Pentagonas taip pat pirks už 19,7 mln. USD vertės rankinius dronus „Puma“, pranešė pareigūnai.

B. LaPlante‘s teigė, kad Gynybos departamentas turi Kongreso patvirtintą 300 milijonų dolerių finansavimą, kurį galima išleisti komerciškai prieinamai karinei įrangai.

Tai pirmasis iš dviejų Pentagono pareiškimų, nusakančių papildomą paramą Ukrainai, jos pajėgoms padedant gintis nuo Rusijos bandymo užgrobti daugiau teritorijų Donbase. Pareigūnai sakė, kad buvo sukurtas atskiras 150 mln. USD pagalbos paketas – artilerijos sviediniai, kontrartilerijos radarai, elektroninės atsakomosios priemonės ir kita įranga specifiniams poreikiams, skirta kovoti Donbase.

 

Iš JAV gynybos įmonių perkama įranga turi daugybę galimybių. Pavyzdžiui, pažangioji tikslaus naikinimo sistema nebrangius šaudmenis paverčia valdomais ginklais. JAV pajėgos ją panaudojo, kad padidintų įvairių orlaivių, įskaitant sraigtasparnius ir naikintuvus, ugnies galią.

„Switchblades“, dar vadinami „dronais kamikadzėm“, nereikalauja daug apmokymo, kad galėtų veikti, ir jau pasirodė esą veiksmingi prieš Rusijos karines pajėgas, sakė Gynybos departamento pareigūnai. Tikimasi, kad „Puma“ žvalgybiniai dronai sustiprins ir Ukrainos žvalgybos pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()