[Žinios trumpai] Garsusis Kanados snaiperis Wali grįžo iš Ukrainos: nepamirš visą gyvenimą to, ką pamatė Donbase  (8)

Vienas garsiausių ir vienas geriausių pasaulio snaiperių Wali grįžo namo iš Ukrainos. Netoli Monrealio Kanadoje gyvenantis karys liko nusivylęs karu - viskas vyko ne taip sklandžiai kaip turėtų. Be to, Wali praleido pirmąjį savo sūnaus gimtadienį ir vos išvengė mirties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-11 [Žinios trumpai] Garsusis Kanados snaiperis Wali grįžo iš Ukrainos: nepamirš visą gyvenimą to, ką pamatė Donbase  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Wali (aišku, ne tikras snaiperio vardas) į Ukrainą vyko žinodamas, kad greitai negrįš ir praleis pirmąjį sūnaus gimtadienį. Tačiau dabar džiaugiasi, kad grįžo apskritai.

Interviu „La Presse” jis papasakojo šiurpią istoriją, kaip akis į akį susidūrė su mirtimi. Paskutinėje savo misijoje Donbase jis iš nedidelių apkasų stebėjo rusų tankus. Pora ukrainiečių karių išlipo parūkyti. Wali juos įspėjo, kad jie gali išduoti savo pozicijas, tačiau kariai neklausė ir priėję prie miško pakraščio netgi bandė padėti Wali surasti taikinius. Liepti jie grįžo ir toliau rūkė prie apkasų. Tokie ukrainiečių pasivaikščiojimai Wali nepatiko ir jis mintyse galvojo, kad rusų tankų termovizoriai galėjo juos pastebėti. Netrukus snaiperis išgirdo sprogimą, po kurio šalia išvydo tuos du karius - vienas jų priešais kanadiečio akis įkvėpė paskutinį oro gurkšnį.

„Mirties kvapą sunku apibūdinti. Tai makabriškas suanglėjusios mėsos ir sieros kvapas. Nežmoniškas kvapas”, pasakojo Wali. Jis teigė, kad tuomet suprato, kad nebegali bandyti laimės. Nors jam patinka kariniai veiksmai, nors jis jaučiasi naudingas, jis turi grįžti į šeimą.

 

Wali pasakojo ir apie problemas, su kuriomis susidūrė užsieniečių legiono kariai Ukrainoje. Jų skaičius ten - apie 20 tūkstančių. Karius pakvietė pats Zelenskis, bet, Wali manymu, Ukrainoje niekas nežinojo ką daryti su atvykusiais savanoriais. Wali matė, kad Ukrainoje trūko ginklų ir apsisaugojimo priemonių. Jis taip pat teigė, kad buvo komunikacijos klaidų.

Wali teigė, kad Ukrainoje fronte iššovė tik du kartus. Tačiau karo jis nebenori, nes bijo, kad jo sėkmė greitai baigsis. Wali turi šeimą ir nori užauginti savo sūnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(102)
(15)
(87)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: