[Žinios trumpai] Arestovičius apie upę, kurią būtina apginti, o rusams būtina pereiti: patys skandino tankus ir bandė statyti tiltą tiesiai ant jų  ()

OPU vadovo patarėjas atkreipė dėmesį, kad Ukrainos kariuomenė nuolat žlugdo Rusijos kariuomenės planus statyti perėją per upę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-11 [Žinios trumpai] Arestovičius apie upę, kurią būtina apginti, o rusams būtina pereiti: patys skandino tankus ir bandė statyti tiltą tiesiai ant jų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji „Černobajevka“ pasirodė Charkovo srities Siverskio Doneco kaime. Čia rusų techniką niokojo ne tik Ukrainos kariškiai, bet ir patys įsibrovėliai.

Apie tai interviu Rusijos žurnalistui Markui Feiginui kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Arestovičius.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė turėjo stipriai stengtis, kad pasiektų tenkinančių rezultatų.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad Rusijos įsibrovėliai, norėdami įrengti perėją, nuskandino kelis tankus, tačiau taikli Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnis sužlugdė jų planus, o karinė technika liko po vandeniu.

„Rusijos Federacijos kariuomenė bandė pasidaryti sau tiltą, kad galėtų pereiti upę, tačiau mūsų artilerija su kiekvienu nauju bandymu naikindavo perėją. Galiausiai okupantai turėjo paskandinti savo tankus, kad galėtų pastatyti tiltą per juos, tačiau nesėkmingai“, – pažymėjo Arestovičius.

Černobajevkos fenomenas – kas žinoma

Karinį aerodromą Černobajevkoje Rusijos kariai naudoja kaip vadavietę ir lėktuvų bei sraigtasparnių susibūrimo vietą. Gegužės 2 d. jis 18 kartų tapo Ukrainos kariuomenės taikiniu.

 

Mažiausiai du kartus Černobajevkoje buvo sunaikinti aukšti Rusijos kariuomenės pareigūnai, tarp jų ir Rusijos 8-osios armijos vadas generolas leitenantas Andrėjus Mordvichevas.

Rusijos kariuomenėje tvyro panika vien pagalvojus apie Černobajevką, todėl, norėdami priversti kariuomenę eiti į frontą, rusų vadai meluoja: neva kariai ginsis, o ne puls.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: