[Žinios trumpai] Net Gebelsas nesuprato, kad „Rusija pati apgulė Leningradą, kad apkaltintų Vokietiją, o žmonės ten tyčia mirė iš bado, kad tokiu būdu „mestų šešėlį“ ant taikaus fiurerio“  (2)

Tiesioginio eterio metu per Ukrainos TV sociologas Igoris Eidmanas pasisakė apie tai, kad Rusijos propagandistai savo išgalvotomis nesąmonėmis apie įvykius Ukrainoje „aplenkė“ savo mokytoją Gebelsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad rusų propagandininkai, besireiškiantys šiuo metu Rusijos televizijoje, yra patys uoliausi  Gebelso mokiniai... Gebelso principai žinomi: kuo absurdiškesnis bus melas, tuo greičiau juo patikės, melas turi būti iššaukiantis, vienakryptis, priešas turi būti vienas, kad liaudis „nesiblaškytų“, šmeižti  reikia  kuo daugiau ir kuo dažniau. Nes kuo dažniau melas bus kartojamas, tuo greičiau ir lengviau bus žmonių įsisavinamas. Tokiu principu šiandien ir vadovaujasi Rusijos televizija, mes tai puikiai matome“, – kalbėjo sociologas.

Taip pat jis pažymėjo, kad Rusijos propagandininkai savo pasakojamomis nesąmonėmis apie įvykius Ukrainoje, „pralenkė“ net savo „mokytoją Gebelsą“.

„Kai kur jie pralenkė net Gebelsą. Gebelsui nė į galvą neateitų mintis paskelbti, kad Vokietija vaduoja Rusiją, o patys rusai bombarduoja savo miestus ir gyventojus, siekdami diskredituoti taikų fiurerį. Na o rusų propagandininkai drąsiai skelbia, kad patys ukrainiečiai griauna ir bombarduoja savo miestus. Čia jau Gebelsas kapituliuotų. Ar galit įsivaizduoti, kad jis (Gebelsas) sakytų, jog pati Rusija apsupo Leningradą tam, kad pakenktų Vokietijai, o žmonės miršta iš bado tyčia, tam, kad „mestų šešėlį“ „geram“ fiurerio vardui? Aš manau, kad Rusijos propaganda „nusirito“ iki visiško absurdo“, – sakė Eidmanas.

 

Visai neseniai amerikiečių karo istorikas rašė apie prognozuojamus Putino veiksmus ateityje.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(75)
(2)
(73)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: