[Žinios trumpai] Separatistinis Sakartvelo regionas siekia prisijungti prie Rusijos Federacijos: „prezidentas“ jau nustatė referendumo datą  (1)

Rusijos Federaciją galėtų „papildyti“ dar vienas regionas, nors dėl to gali kilti didelių vyriausybinių problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Sakartvelo atsiskyrusio Pietų Osetijos regiono prezidentas Anatolijus Bibilovas penktadienį paskelbė, kad ši teritorija liepos 17 dieną surengs referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos, pranešė naujienų agentūra „Tass“.

Maskva pripažino Pietų Osetiją ir Abchaziją kaip nepriklausomas valstybes po 2008 m. karo su Gruzija. Ji suteikė didelę finansinę paramą, pasiūlė jų gyventojams Rusijos pilietybę ir ten dislokavo tūkstančius karių.

Mažame daugiausia kalnuotame regione gyvena apie 60 000 gyventojų ir jis ribojasi su Šiaurės Osetija, kuri yra Rusijos dalis.

Bibilovas kovo 30 d. pareiškė, kad Pietų Osetija artimiausiu metu imsis žingsnių, kad prisijungtų prie Rusijos, tokį žingsnį Sakartvelas pasmerkė kaip nepriimtiną.

2008 m. rugpjūčio mėn. Rusija pradėjo puolimą prieš Gruziją, kuri Pietų Osetijoje kovojo su prorusiška milicija, po to, kai ši apšaudė Gruzijos kaimus.

 

Kaip ir rusakalbiame Donbaso regione Rytų Ukrainoje, Maskva pasinaudojo atsiskyrusių regionų pripažinimu ir pilietybių suteikimu, kad išlaikytų ginkluotą buvimą buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje, kurią laiko savo natūralios įtakos sferos dalimi.

Ukrainos separatistiniai Donecko ir Luhansko regionai taip pat išreiškė susidomėjimą prisijungti prie Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai (1)