[Žinios trumpai] Prasidės mirtinai aršūs mūšiai - Rusija bijo Belgorodo atakos, tai super svarbus centras ir gali sukelti nenuspėjamas pasekmes  ()

Charkivą vaduojančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos greitai patogiai įsitaisys pasienio zonoje. Belgorodas yra vos už 30 km nuo sienos ir rusai galvoja apie jo gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo puolimas tam tikra prasme būtų logiškas žingsnis. Tai - svarbus karinių operacijų planavimo ir logistikos centras. Čia Ukraina galėtų sunaikinti dideles ginkluotės ir degalų atsargas. Ir, žinoma, nemažai rusų karių. Egzistuoja kita tokio puolimo pusė - kaip Rusija reaguos į atakas savo teritorijoje? Gali būti, kad jos būtų panaudotos ypatingai žiauraus atsako, įskaitant ir masinio naikinimo ginklo panaudojimą, pateisinimui.

M777 haubicos, kurias Ukrainai padovanojo JAV, priklausomai nuo sviedinio šaudo 20-40 km atstumu. Ir labai tiksliai. Taigi, manoma, kad likę okupantai Charkive ginsis labai aršiai, kad neleistų ukrainiečiams priartėti per šūvio atstumą iki Belgorodo.

Apie tai kalba karo tyrimų institutas „Study of War“. Ekspertai pastebi, kad pasitraukimas iš Charkivo yra kitoks nei, tarkim, iš Kyjivo ar Černihivo. Iš ten rusai pabėgo visiškai, palikdami savo nusikaltimų įrodymus ir žuvusiųjų kūnus. Iš Charkivo rusai yra stumiami ir čia jie labai aršiai priešinsis, bandydami išvengti Belgorodo atakų. Net ir tiesiogiai neatakuodama Belgorodo Ukraina gali atkirsti šį miestą ir Ukrainą siejančius logistikos kelius, kuriais į frontą siunčiami kariai, amunicija ir atsargos.

 

Ekspertai teigia, kad nors padėtis Charkive dabar palanki Ukrainai, rusai čia gali rengti kontratakas. Vėlgi, siekdami išsaugoti savo svarbiausią užnugario miestą Belgorodą.

(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: