[Žinios trumpai] Karo ekspertas: Rusijai nepavyks įsitvirtinti Chersono regione – laukia sutriuškinimas  ()

Rusijos kariuomenė bando įrengti pozicijas, statyti karines bazes ir įsitvirtinti Chersono regione, tačiau įsibrovėliai neturės laiko tai padaryti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-31 [Žinios trumpai] Karo ekspertas: Rusijai nepavyks įsitvirtinti Chersono regione – laukia sutriuškinimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė žinomas karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Rusija bandys ten sukurti paramos sistemą, ant kurios bus statoma gynyba. Ir iš tiesų, šiandien jie įrengia pozicijas Chersono srityje, kad apgintų savo užgrobtas sienas. Tačiau jie neturės laiko. Karinės bazės statyba – ne vieneriems metams“, – pažymėjo jis.

Ždanovo teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės nugalėti užpuolikus Chersono regione dėl Vakarų valstybių tiekiamų tolimojo nuotolio ginklų. Šiuo klausimu „Lend-Lease“ labai padės Ukrainai.

„Jei „Lend-Lease“ veiks taip, kaip tikimės, tuomet turėsime ugnies pranašumą, kuris suteiks galimybę juos išmušti jau iš tų pozicijų, kurias jie gins. Todėl apie teritorijų išlaisvinimą nekalbama, tai vykdys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgos su Vakarų ginklų pagalba“, – sakė ekspertas.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad rusų įsibrovėliai blokavo išėjimus iš Chersono srities.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusijos užpuolikų bandymai apriboti ukrainiečių pasitraukimą iš okupuotos Chersono srities dalies yra silpnumo požymis: „Tai reiškia, kad jie neturi, ką duoti žmonėms. Ir žmonės nenori nieko iš jų imti. Todėl bandoma paimti žmones kaip įkaitus.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: