[Žinios trumpai] JAV generolas: prie Charkivo Ukraina daro labai pavojingą manevrą - gali pasikartoti Kyjivo scenarijus su visišku rusų sutriuškinimu  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali nutraukti okupantų tiekimo linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia Rusijos karius į šiaurę ir rytus nuo Charkivo ir gali nutraukti okupantų tiekimo linijas.

Tai komentuodamas „The New York Times“ paskelbė į pensiją išėjęs generolas Philipas Breedlove'as, buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas.

„Ukraina dabar stumia Rusijos kariuomenę į šiaurę ir rytus nuo Charkivo, kai kuriais atvejais atgal į Rusiją. Taigi dabar ukrainiečiai, stumdami savo pajėgas į užnugarį, gali nutraukti Rusijos tiekimo kelius", - sakė Breedlove'as.

Nutraukus Rusijos tiekimo linijas į rytus nuo Charkivo, Rusijos kariai atsidurtų toje pačioje padėtyje, kokioje buvo karo pradžioje, kai veržėsi į Ukrainos sostinę Kyjivą. Tuomet Ukrainos daliniai, ginkluoti prieštankinėmis raketomis „Javelin“, apšaudė Rusijos karius, buvusius kolonoje. Tūkstančiai rusų kareivių žuvo arba buvo sužeisti. Tada Rusija turėjo persiorientuoti ir nukreipti savo misiją į rytus.

 

Prisimename, kad Zelenskis patvirtino sėkmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą Chersono kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(0)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: