Maskvos gydytojas: Putinas ruošiamas skubiai operacijai, liga aktyviai progresuoja, liko labai nedaug laiko  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galimai serga kasos vėžiu. Apie tai kalba medicininiai šaltiniai, tvirtinantys, kad jau greitai šalies vadovui Blochino vardo medicinos centre Maskvoje bus atlikta pilvo punkcija. Minėtasis centras – vienas iš geriausių Rusijos onkologinių ligų gydymo centrų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-01 Maskvos gydytojas: Putinas ruošiamas skubiai operacijai, liga aktyviai progresuoja, liko labai nedaug laiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią informaciją skelbia Izraelio žurnalistas Markas Kotliarskis. Apie iš šaltinių gautą informaciją jis prabilo savo asmeninėje „Telegram“ paskyroje.

Anot M. Kotliarskio, V. Putino auglys – piktybinis, esą panašu, kad liga aktyviai progresuoja. Medikai tvirtina, kad tokia ligos forma įprastai reiškia, kad kasos ištekamuosiuose latakuose sparčiai dauginasi liaukinis epitelio audinys.

„Greičiausiai liga progresuoja taip sparčiai, kad operacija, jeigu ir prailgins gyvenimą, tai labai neilgam. Anot šaltinių, kalbama apie daugiausia 3-4 mėnesius“, – rašo žurnalistas.

Žurnalisto šaltiniu tapo vienas iš Maskvos gydytojų. Taip pat jam teko bendrauti ir su Kremliui artimu asmeniu, susipažinusių su V. Putino sveikatos klausimais.

Žurnalistas tikina, kad Kremlius tokiam scenarijui jau pasirengęs, todėl V. Putino mirties atveju Rusiją kurį laiką valdys speciali Valstybės taryba.

„Galima spėti, kad tas organas – kaip pereinamasis – bus atsakingas už Rusijos valdymą neapibrėžtą laiką, bus bandoma kažkaip sumažinti Ukrainos pasipriešinimo padarytą žalą. Be jokios abejonės, karas bus nutrauktas, kariai išvesti, o Valstybės taryba pabandys „atsitraukti“, tikėdamasi atlaidumo“, – akcentuoja žurnalistas.

Be to, anot jo, kuo aktyviau Kremlius bando įtikinti, kad V. Putinas sveikas, tuo sunkiau tuo patikėti.

Delfi primena, kad gandai dėl Ukrainoje karą pradėjusio Kremliaus vadovo sveikatos savaitgalį pasiekė naują lygį.

Kaip skelbė „Daily Star“, britų karinės žvalgybos MI6 šaltiniai tvirtina, kad V. Putinas jau gali būti miręs.

„Daily Star“ pranešė, kad pastaruoju metu viešumoje galimai pasirodo V. Putino antrininkas, nes artimiausi V. Putino bendražygiai stengiasi išlaikyti jo mirties faktą paslaptyje ir išsaugoti valdžią.

 

Vyresnieji MI6 vadovai sakė, kad pastaruoju metu Rusijos prezidentas smarkiai negaluoja ir kad jeigu jis mirtų, ši informacija greičiausiai būtų slepiama.

Šaltinis nurodė, kad paskutiniuoju metu V. Putino pasirodymai televizijoje tikriausiai buvo įrašyti iš anksto, o gegužės mėnesio pradžioje Maskvoje surengtame Pergalės dienos parade dalyvavo V. Putino antrininkas.

„Putinas labai serga ir kai numirs, šis faktas bus slepiamas ne vieną savaitę, o gal ir mėnesį. Taip pat gali būti, kad jis jau miręs. Neįmanoma pasakyti, kaip yra iš tikrųjų. Spėjama, jog Putinas anksčiau, kai negalavo, naudojosi antrininkų paslaugomis. Tikėtina, kad dabar tai daro Kremlius, – samprotavo šaltinis. – Putinas turi nedidelę vyresniųjų pareigūnų, kurie yra visiškai jam ištikimi, grupelę. Šie bendražygiai nerimauja, kad, viešai paskelbus informaciją apie Rusijos prezidento mirtį, Kremliuje bus surengtas perversmas, o Rusijos generolai norės pasitraukti iš Ukrainos“.

 

„Mirus Putinui, jie neteks valdžios ir taps pažeidžiami, todėl yra itin suinteresuoti sakyti, kad Putinas yra gyvas, net jeigu tai netiesa“, – pridūrė šaltinis.

Dar vienoje publikacijoje – šįkart britų „The Mirror“ – rašoma, kad V. Putinui liko gyventi ne daugiau kaip treji metai.

Anot Rusijos žvalgybos šaltinio, 69-erių metų amžiaus Rusijos prezidentas „serga sunkia ir stipriai progresuojančia vėžio forma“.

„Gyventi jam liko ne daugiau kaip dveji ar treji metai“, – pridūrė šaltinis.

Kaip nurodė FSB pareigūnas, dėl ligos blogėja ir V. Putino regėjimas.

„Mums sakė, kad jį kamuoja galvos skausmai, o televizijos eteryje viską skaito iš lapų, tekstas būna parašytas didelėmis raidėmis, – atskleidė šaltinis. – Jos tokios didelės, kad viename lape telpa vos keletas sakinių. Jo regėjimas sparčiai silpsta. Be to, dabar Putino galūnės nevalingai dreba.“

 

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas neigia spėliones, kad šalies prezidentas V. Putinas serga.

„Nemanau, kad sveiko proto žmonės šiame asmenyje mato kokios nors ligos ar negalavimo požymių“, – sakė S. Lavrovas sekmadienį atsakydamas į atitinkamą Prancūzijos televizijos stoties TF1 klausimą.

V. Putinas, kuriam spalį sukaks 70 metų, anot ministro, „kasdien“ rodosi viešumoje. „Galima jį matyti ekranuose, skaityti ir klausytis jo kalbų“, – teigė S. Lavrovas.

V. Putino sveikata ir asmeninis gyvenimas Rusijoje yra tabu tema ir beveik niekada viešai nediskutuojami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: