[Žinios trumpai] Kremlius bijo tribunolo? Paaiškėjo, kad Putinas, Gerasimovas ir Šoigu rezga gudrų planą, kaip išvengti atsakomybės  ()

Rusijos Federacijos vadovybė rezga gudrų planą, kad išvengtų atsakomybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas užsiminė, kad Rusijos Federacijos vadovybė specialiai nededa parašų, kad išvengtų tribunolo ir visą kaltę dėl karo nusikaltimų suverstų savo kariams.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė nustojo pasirašinėti įsakymus, susijusius su plataus masto karo Ukrainoje vykdymu. Apie tai programoje „Blog. Popova“ laidoje, „Youtube“ platformoje pareiškė žmogaus teisių projekto „Gulagu.net“ įkūrėjas Vladimiras Osečkinas.

Anot jo, dokumentus nustojo pasirašyti ne tik Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bet ir artimiausi jo bendražygiai – Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas.

Tokį šalies agresorės karinės-politinės vadovybės elgesį Vladimiras Ošečkinas aiškina tuo, kad Kremliuje neatmetama galimybė dėl ateityje gresiančo tarptautinio tribunolo, kuriame į teisiamųjų suolą pretenduoja sėsti Rusijos pareigūnai. Žmogaus teisių aktyvistas taip pat perspėjo Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karius, kad oficialiuose dokumentuose nėra nei prezidento, nei Gynybos ministerijos vadovo, nei Generalinio štabo viršininko parašų, ieškinio atveju jiems būtų sunku įrodyti, kad jie vykdė vadovybės įsakymą.

 

„Dauguma Maskvos ir Generalinio štabo įsakymų yra žodiniai. Ir tada nei vienas Ukrainoje kovojantis vadas negalės įrodyti, kad vykdė įsakymus“, - tęsė Osečkinas.

Projekto „Gulagu.net“ įkūrėjas taip pat užsiminė, kad tokiu būdu Vladimiras Putinas ir jo bendražygiai nori permesti kaltę dėl karo nusikaltimų kariams. Be to, žmogaus teisių aktyvistas bandė prognozuoti Kremliaus atstovų elgesį galimame tribunole.

„Tie „mafijos bosai“, kurie bus sugauti, kurie dar bus gyvi, elgsis labai ciniškai. Jie bandys atsikratyti atsakomybės, kalbėdami: „Kodėl tas vadas taip pasielgė? Mes jam tokio įsakymo nedavėme. Dabar jie net oficialiai neskelbia karo, nes bijo atsakomybės “, - „Youtube“ programos eteryje kalbėjo Osečkinas.

 

Primename, kad Europos Sąjunga pritarė Tarptautinio tribunolo įkūrimui, kuriame bus teisiami RF ginkluotųjų pajėgų kariai už karo nusikaltimus įvykdytus Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: