Kruvini kompiuteriniai žaidimai – žiaurumo mokykla? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2009-11-18 18:12
kai zaidziau COM MW2 ten iskart ijungus buvo ispejimas, akd kazkuris lygis gali but netinkamas silpnesniem, tenopati ir klause ar nenoriu isjungt. viskas ten gerai, ant zaidimu nestumt, geriau tevus verst dometis ka ten daro ju vaikas.
cesna 2009-11-18 18:20
pats zaidima parsisiunciau pries keleta dienu ir isejau. Zaidime tikrai kaip cia mini nera tiek daug ziauriu scenu kaip video...
blizzard 2009-11-18 18:31
visu pirma kalbant is zaidimo puses, nezinau kaip butent sitoje versijoje ar zaidime, bet daugelyje saudykliu per nustatymus galima susivelninti tas kraujo scenas ir t.t. is dalies pritariu straipsniui, bet klausimas ar tas vaikas kuris turi lakia fantazija is vis uzseima saudyklemis, ar isvis jis prie to kompiuterio sedi? manau tokie vaikai daugumoje uzseima piesimu, daile, tikrai nepropoguoja saudykliu, kadangi jos ikalinu ju fantazija, tai yra jie nemato prasmes ju zaisti nes negali pilnai relizuoti savo noru.. tokie paaugliai uzseima grafika, galbut zaidzia strategijas, tokius zaidimus ir veikla kuri privercia juos ideti darbo, sukurti kokia nors ideja ir ja relizuoti.. as asmeniskai nebezaidziu saudykliu, kadangi jos man neidomios, nebent pries draugus online, nes ten dar pagalvoji strategija ka darysi ir t.t daugiau zaidziu strateginius zaidimus, kadangi jie man yra ydomesni, reikalauja daugiau mastymo ir juose matai daugiau galimybiu.. Is kitos puses, manau reikia siokios tokios ziaurumo dozes, vaikas pastoviai augti siltnamio salygomis negali, paziurekit vienti kaks per zinias rodoma ar tai koki vaika nuzude ar tai apiplese, jis nesugeba apsiginti, apie tai net nepagalvoja is kart puola i panika ir t.t. tokie zaidimai kazkiek grudina charakteri, nemanau kad jie nesa vientik bloga. Zinoma ir zmogaus vertybes prisideda labai daug, vienas gal pazaides eis apiplesinet, kitas gal stengsis ismokt apsigynt ir t.t. bet tas pats galioja ir su filmais ar muzika.. ar tiesiog gatveje pamacius susizalojusi bomza, kodel tada vaikui neuzeina noras ji dar labiau zaloti? kiekvienas vistiek supranta, kas yra priimtina o kas ne ir tai kad zaidime tau tenka saudyti teroristus manau parodo kokia lemtis laukia tu kurie uzseima bloga veikla.. taigi nera to blogo kas neiseitu i gera..
MiSiPe 2009-11-18 18:49
Aš irgi perėjau COD MW2 ir mane truputį šokiravo minima misija, manau jokiame žaidime to neturėtų būti. Žinoma yra FPS žaidimų, kurie netgi priverčia susimąstyti apie mirties prasmę. Dėl GTA, tai ši serija į visą nusikaltimų pasaulį žiūri per švelnią ironijos prizmę, todėl tikrai vaikai neturėtų žaisti tokių žaidimų, nes jiems tai gali pasirodyti "rimta" (sakau iš savos patirties)
Muskietininx 2009-11-18 19:08
Perėjau aš visus GTA ir dar daug šaudyklių, todėl galiu pasakyt, kad esu nužudęs labai jau daug žmonių Bet jie tikrai nepaveikė manęs Tas vaikas, kurį tai gali paveikti turėtų būti visiškas silpnavalis ir visiškai degradavęs. Tai tiesiog virtuali pramoga, galimybė praleisti laisvą laiką, o pasitraukus nuo kompiuterio juk viską užmiršti O šiaip šaudyklės jau keli metai manęs nebetraukią. Dabar užsivedžiau su strategijom.
vyckas 2009-11-18 19:15
As pavyzdziui nesuprantu sito zaidimo kureju kam jie padare tokia misija, kur eini ir saudai beginklius civilius?? Zaidimas apie kara yra zaidimas apie kara, tame as nematau nieko blogo, bet tokiu dalyku nesuprantu. Nesu zaides sito zaidimo, bet paziurejes ta video kazkaip suabejojau paciu zaidimo kureju psichine sveikata.
Vartotojas 2009-11-18 19:31
Psichologes tauskalai ir tiek. Mano manymu supanti aplinka,zmones yra tas faktorius nulemiantis zmogaus elgesy,na o jei bezaidziant zaidimus realybes jausmas prarandamas,nebeatsirenkama kas tikra,kas ne,tuomet su psichika kazkas blogai. Atitinkami filmai,animaciniai filmukai,serialai... anot psichologes nera kenskmingi ? ,,As pavyzdziui nesuprantu sito zaidimo kureju kam jie padare tokia misija, kur eini ir saudai beginklius civilius??'' - neapsiverk,ten tavo gimines nariu tarp tu civiliu nebuvo..rodos. Isbandykit Manhunt/Manhunt 2,bus jums peno apmastymams sociai
alkaponas 2009-11-18 19:58
tai tu paimk ir nesaudyk y tuos zmones kas tave vercia ir be saudymo peresisi ta misija tai yra zaidimo istorijos dalis ir tiek
ACHMABINEDZADAS 2009-11-18 20:04
Protingas zmogus atskiria realybe nuo zaidimo,o durnius ir nezaisdamas gali papjaut kanors ar nusaut.Man ta misija patiko,nes leido pasijusti teroristu ir pasaudyt i beginklius zmones,ko realiame gyvenime nedarysiu niekada.
rimka 2009-11-18 20:26
pamaciau filmuka ir uzsimaniau palosti ta geima
Drutas 2009-11-18 20:28
Ne nuo to galo psichologai žiūri. Ne vienam komentare jau paminėta, jog svarbiausia yra aplinkos įtaka, nuo to priklausys ir jaunuolio požiūris į tokius žaidimus. Pats gal nuo 14 pradėjau tą patį GTA lošt, ir dabar mėgstu atsipalaidavimui pasivažinėt, nukept porą nekaltų civilių, nudaužt su mašina policininką. Realybėj gerbiu tiek žmones tiek pareigūnus
Azaruto 2009-11-18 21:00
as ir siaip jeigu draugasi vien tik su gerais zmonemis tai ir busi geras
HiTech 2009-11-18 21:05
Kodel tie visi psichologai bando isradinet dvirati. Mato viska ne is to kampo. Turiu 7-8 metu pusbroli, jis amzinai prikibes prie pc. Zaidziant video zaidimus jam ypac patinka greitis, ziaurumas ir t.t. Kazkada buvom nuvaziave i karuseles kartu, tai ilipo i vaikiskas, truputi greitesnes nei letos karuseles, ir tai visas persigandes islipo. Kieme koks vaikas apvirsta ar ka, tai iskart priejes paguodzia, yra visada linksmas, ir tikrai esu mates DAUG baisesnio charakterio vaiku kurie prie pc nebent vaikuciam paziuri. Ir tikrai netikiu tokiom nesamonem kaip kad psichologe siame straipsnyje papasakojo. Seniau nebuvo pc, tai visi vaikai kieme su zaisliniais pistoletais saudydavosi, tik tada labiau musu vaizduote darbuodavosi, o dabar tai uz tave atlieka pc. Jei realybeje tie zaidejai isvystu tiek lavonu, tai puse is ju tikriausiai apalptu Kaip kazkur esu skaites, kad dabar yra labai daug reklamu visur, ir zmogus prie ju tiesiog priprato ir i tas reklamas net nekreipia demesio, taip ir cia, prie pc neva ziaurus, o tik nuo jo nusisuka jau i kita zmogu pavirsta. Ir paziurejus i visus tuos noliferius, tai tikroveje jie amzinai kuo tamsesni kampa renkasi, o ziauriausi buna, tie kurie "gatveje" uzauge, mate tikro gyvenimo, o ne prie kompo leide dienas.
pinkiss 2009-11-18 21:32
tegul patys psichologai gydos jei zmogus nuo prigimties ziaurus ,nelaikantis nervu jam nereik jokiu zaidimu kad padarytu ka nors bloga.Pvz lietuvoj paziurejus visi kurie koki nusiklatima padara net gyvenime kompiuteria niera tureja,tas pats manau ir visam pasauly galioj.taigi cia is visko tik banda burbula kazkas pust.
HAWK 2009-11-18 22:10
Per GTA uzmusiau prostitute, dabar realybeje reiks paziuret kas per jausmas..... DDD Tie "exspertai" visai nusisneka su savo nesamonem.
Justin999 2009-11-18 22:49
Matau vel dauguma nesugeba suprast straispnio idejos. Problema ne zaidimas, problema kad daug kas zaidzia mazame amziuje, kuomet tokie zaidimai gali padaryti realia zala. Tai nuo to ir pradekim. Beveik visi smurtiniai zaidimai turi amziaus cenza, kuris daznai buna 17-18m (pilnametyste), tai cia ir yra problema, jog jo turi buti laikomasi, o ne tokie zaidimai zaidziami 6-7m vaiku, is kuriu po to isauga tokie, kurie sunis meto nuo tiltu.
Vartotojas 2009-11-18 23:53
,, ..is kuriu po to isauga tokie, kurie sunis meto nuo tiltu'' Nori pasakyt,kad tas incidentas su sunimi ivyko del to,jog dabar suauges vyras budamas 6-7m zaide kompiuterinius zaidimus ? Man rodos jam su psichika negerai,agresyvus zmogus ir tiek,o jei ir zaidimai isprovokavo jo toki poelgi,tai reiktu reabilituotis jam psichiatrineje. 6-7m vaikus daugiau traukia animacija,vaikiski zaidimai,juolab,kad nedaznas tokio amziaus sugeba PC naudotis. Abejoju ar tevai domisi PEGI reitingavimu. Kas dabar priverstu 15'meti nezaist zaidimo skirto tik nuo 18 metu ? Be sansu turbut.
Justin999 2009-11-19 00:05
Neteigiu to, ten tik vaizdziai nusakiau esamu pavyzdziu kokios pasekmes yra imanomos. Tikriausiai apie tai, kad kelis kartus amerikoje buvo incidentu, kuomet saudes is ginklo prisipazino tai dares nes zaide toki zaidima, mineti net neverta. Faktas tas, kad zaidimai veikia vaikus. Yra atliktas ne vienas tyrimas ir ispausdintas ne vienas straipsnis, ir kolkas kito kelio kaip spresti sia problema, kaip tik raginti tevus atidziau kontroliuoti vaiku elgsena su IT priemuonem, deja nera. O tokio tipo argumentas "zaidziu nuo 12 metu ir man tai nekenke, uzaugau draugiskas ir neegresyvus ir man jau visi 15 metu" cia tikrai netinka, kaip ir tas "jei esi normalus - nepakenks" kas tikriausiai yra didziausias is visu kliedesiu.
sz520qm 2009-11-19 00:21
ACHMABINEDZADAS +1 "eGzpertei" pseudomokslo "psichologija" atstovei -1...
studentas 2009-11-19 00:22
kaip kazkas minejo, jei turi gerus draugus vaikysteje, taippat busi geras. viskas priklauso nuo aplinkos kurioj gyveni