Amerikos karėms, kurios taps nėščios Irake, gresia tribunolas  (14)

Generolas Anthony Cucolo išleido įsakymą, kuris numato bausti tribunolu pastojusias per karinę misiją kares ir kareivius, nuo kurių jos laukia kūdikio, praneša JAV televizija CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos taisyklės turi apriboti 22 tūkst. žmonių intymų gyvenimą. Naujovė bus taikoma ir kariams, ir visiems civiliniams, kurie yra pavaldūs A.Cucolo Šiaurės Irake.

Kaip paaiškino generolas, karės, tapusios nėščios dėl seksualinio prievartavimo, nebus baudžiamos. Tarp 22 tūkst. Amerikos kontingento karių Irake yra 1,6 tūkst. moterų.

Naujas įsakymas taip pat draudžia amerikiečiams Irake užmegzti intymų ryšį su vietos gyventojais ir numato bausmę kariams už ginklų ir narkotikų pardavimą. Iš viso įsakymą sudaro 20 punktų.

JAV kariuomenės atstovas George'as Wrightas teigia, kad pastojusios karės dažniausiai iš kovos lauko yra išsiunčiamos namo ir armija nesiekia jų persekioti. Tačiau divizijų vadai, tokie kaip generolas A. Cucolo, gali taikyti šias nuobaudas kariniam personalui, esančiam jo žinioje. Generolas A. Cucolo vadovauja JAV karinėms pajėgoms šiaurės Irake, įskaitant ir Kirkuko, Tikrito ir Mosulo miestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)