Dar vienas žingsnis link elektroninių laikraščių  (11)

JAV bendrovė „Skiff“ parodoje „CES 2010“ pristatė ploniausią didžiausios raiškos elektroninių leidinių skaitytuvą, tinkamą skaityti ir skaitmeniniams laikraščiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skiff Reader“ yra 6,8 mm storio ir 228 x 279 mm dydžio, sveria 498 gramus, jo sensorinio ekrano įstrižainė – 292,1 mm (11,5 colių). Ekrano raiška – 1200x1600 taškų – yra didžiausia iš visų rinkoje esančių elektroninių knygų skaitytuvų.

Įrenginys naudoja 3G ir „Wi-Fi“ ryšį turiniui parsisiųsti, jį galima įkelti ir per USB 2.0 jungtį. Vidinės atminties talpa – 4 GB, iš jų 3 GB skirti knygų ir laikraščių turiniui laikyti. Ją išplėsti galima naudojant SD formato atminties korteles. Skaitytuve yra vidinis garsiakalbis ir 3,5 mm garso išvesties lizdas.

Tačiau bene įspūdingiausia „Skiff Reader“ savybė – tai, kad jis yra lankstus. Sensoriniame ekrane vietoj stiklo naudojamas lanksti nerūdijančio plieno folija. Pasak bendrovės atstovų, dėl tokios ekrano konstrukcijos „Skiff Reader“ bus kur kas saugesnis ir patogesnis, nei dauguma konkurentų gaminamų el. knygų skaitytuvų.

Pranešama, kad „Skiff Reader“ įsigiję JAV vartotojai elektronines knygas, žurnalus ir kitus leidinius galės įsigyti specialiai tam skirtoje internetinėje parduotuvėje. Pasak gamintojų, įrenginys pritaikytas elektroninėms laikraščių ir žurnalų versijoms, todėl jame bus galima skaityti ir internetu ar mobiliuoju ryšiu parsisiųstus dienraščius.

„Skiff Reader“ bendrovės „Skiff“ užsakymu pagamino P. Korėjos koncernas „LG Electronics“. Naujovės kaina kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)