„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mikis 2010-01-18 08:35
Oi kiek cia skeptiku praeis 10 metu ir bus israsti tie amzini varikliai. Oro irgi nematai bet tiki kad jis yra.
Smėlis 2010-01-18 09:25
skirtumas tik tas, kad orą gali pamatyti. be to, tokius variklius išradinėja jau gal 100 metų. bijau, kad dar 10 nieko nebepakeis.
c_ulrich 2010-01-18 09:38
Del vandens varomu automobiliu jokio sarlatanizmo nematau. paprasciausiai idek vandenilio generatoriu i masina, o ne isoreje ir volia. kitas dalykas kiek tas generatorius dar vartoja energijos ir ar isvis apsimoka gaminti vandenili automobilyje. Bet zmones tuo uzsiima ir vis bando, kitaip nieko nepasieksi nebandydamas. pvz.: http://www.youtube.com/watch?v=CrxfMz2eDME
Mitas 2010-01-18 10:32
Įdomu, ir kaip gi..?
kiesza 2010-01-18 10:51
tai kaip supratatu tai tas aparatas ne is oro gamina ta energija o is elektromagnetinio lauko kuri besisukdamas sukuria tai negi cia yra neimanoma ??
karolisr 2010-01-18 11:17
Ir visgi yra pasaulyje tikrai nemažai organizacijų, kurios dar ne tokius daug žadančius projektus finansuoja, pvz DARPA... Jie turi ir lėšų ir mokslininkų tokiems projektams, tačiau arba kaina perdidelė net jiems, arba tas variklis neveikia.
Plikas 2010-01-18 11:36
Pabandyk atspėti ką ten tokį danguje melsvą matai.
Azuolas 2010-01-18 11:40
Išgauti iš vandens vandenilį reikės daugiau energijos, nei jos gaus tą vandenilį sudeginus. Tas genepax yra dar vienas šarlatanizmo pavyzdys http://www.delfi.lt/news/economy/automo ... d=17524778
enternald 2010-01-18 11:57
Man tas straipsnis nieko nepaaiškina iš kur atsiranda jo energija. Neįmanoma negaliu teigti, bet kad veikimo principus pateiktų tai čia aišku, kad apgaulė
unicort 2010-01-18 12:09
Dėl oro, tai oras yra dujų mišinys kurio didžiąją dalį sudaro deguonis. Deguonies alotopinė atmaina yra ozonas. Tai saulėta diena pasižiurėk į dangų ir tas mėlinas sluoksnis atmosferos kurį tu laikai dangum yra ozonas... "anyway" grįžtant prie pagrindinės temos ten kažkas minėjo tamsiąją energiją. Energiją perneša materiją arba laukai. Pagal kvaitinę teioriją laukai sudaryti iš elementariųjų dalelių kurios perneša tų laukų saveika. Kaip žinia tamsiosios energijos nepavyko aptikti tiesiogiai, nes ji nereaguoja su mūsu materija, jei galima taip išsireikšti. Beto remiantis stygų ir branų teorija tamsioji energija yra "potencialinė". Taigi jos panaudojimas tokiame prietaise yra tiesiog šypsena keliantis. Čia taspats kas teigti, kad šį variklį varo kokios nors "kosmoso mistinės jėgos" kaip šiais laikais yra labai populiaru Lietuvoje. Išesmės aš pritariu Aurum nuomoniai dėl skaičiavimo klaidų. Dar vienas mažiau tikėtinas dalykas, kad šiame variklyje yra panaudojama magnetinio lauko sukaupta energija "magnetuose" juos išlėto išmagnetinant, bet tada toks variklis tikrai netarnaus 40metų, kažin ar savaite ištemptu. Nes tektu permagnetinti variklyje naudojamus "magnetus", o čia daugiau būtų sunaudojamą energijos nei gaunama.... Apibendrinant visas šis pseuodo projektas mano akimis yra didelė "antis"....
Labirintas 2010-01-18 12:33
Negalima atmesti skeptiškai tokių projektų . Nepamirškim, kad mūsų fizika yra jau labai sena, tai kažkas nauja tikrai gali ir manau privalo būti atrasta. Nesąmonė kad jau viskas atrasta per paskutinius 200 metų o dabar tik kur ne kur kai ką papildo ar patikslina turėdami tobulesnius ir galingesnius įrengimus. Na aišku gamintojai randasi tikrai nelabai didelį pasitikėjimą keliančioje šalyje Su panašiu aparatu teko susidurti. Buvo paroda žemkėje ( http://www.lzuu.lt/pradzia/lt/ ) ir ten toks diedukas siūlė tokius, na gal labiau reklamavo. Tai jis žadėjo parsivežti į Lietuvą kažkokį panašų aparatą. Jis gamina 10 ar 11 KW ir kainuoja 15 000 eurų( tiksliai nepamenu, bet kažkas panašaus). Tai tik reikia sulauk vasario mėnesio ir važiuosiu apžiūrėt kas per daiktas. Va tada bus matyt ar ir jį apgavo Tipo nespėja net gaminti tai teko laukto aparato nuo parodos iki dabar, tai čia vos ne 5 mėnesius. Aš kaip šioks toks fizikas nemėgstu taip užmerkt akis ir nesiklausyt kas ką siūlo. Negalima aklai pasiduot apgaulėm, bet atmest jų taip pat negalima iš tikro įsitikinus ir įrodžius kad tai tikrai apgaulė.
Partizanas 2010-01-18 12:56
vien iš energijos tvermės dėsnio aišku, kad tokie generatoriai ar varikliai negalimi. Energija iš niekur neatsiranda ir nedingsta, o tik pakeičia savo ppavidalą į kitą, pvz: šilumą. Manau čia pasakos.
Labirintas 2010-01-18 12:59
Turėtu būti pasakos
Aklas 2010-01-18 14:14
cia Lietuvos aktyvistas lieciant tokius porietaisus. o siaip kyla logiskas klausimas... kiek domejausi jie neva turi veikianti prietaisa ir ima pinigus uz neva veikiancio prietaiso demonstarija... Vat kodel jie tuomet patys savo pastato neaprupina elektros energija? arba kodel jau dabar nepardavineja elektros energijos? Juk tai butu milziniskos pajamos... Greiciausiai tai tiesiog neveikia... deje...
bla0 2010-01-18 15:48
Jokio ozono nesimato! Visiška nesamonė. Tiesiog mėlyna spalva daugiau laužiama atmosferoje nei kitos, todėl ji ir dominuoja.
Mitas 2010-01-18 16:00
Dar į temą: http://www.google.lt/url?sa=t&source=we ... n6jVB1Z3dQ
eimazz 2010-01-18 16:06
Марксизм свое веское слово сказал: Материя не исчезает. Погибнет студент, на могиле его Огромный лопух вырастает.
zamzungas 2010-01-18 17:13
jei visi garsus mokslininkai butu vadovavese tokiu principu, po siai dienai urve sedetume... mes nezinome ar imanoma ar ne nes mes mes esame atrade daugiausiai 1*10-trilijonajame fizikos desniu ir visatos paslapciu. esme yra tiketi jog gali tai padaryti, ir nors tai butu istiesu neimanoma, kaszin kiek dar visko atrastume vygdidami visus imanomus tyrimus. o tokie fizikai ir mokslo zinovai kaip tu yra nieko verti nes jie neturi tu tikruju mokslininku ir atradeju savybiu, tikejimo tuo kas atrodo neimanoma, mes per tiek metu jau mateme jog genialus yra ''neispruse kvailiai'' negu knygu grauzikai, kuriem viskas kas parasyta yra auksine taisykle, tad gal jau laikas susiimt ir pasikeist?
pinkiss 2010-01-18 17:40
pirmiausia technologijas jud y prieki ir kolkas fizika joms visoms galioj,turim nanotechnologijas,veiksmas vykst ir genetikoj,taip pat kuriama termobranduoline elektrine,taip pat yra LHC ,ir visur dirbt tukstanciai zmoniu prie projektu kurie finansuojami milijardais ir zmones nesisvaista ten nereikalingom teorijom,o tu nori tiket kad kazkokie nezinomi zmones sava kaima barake surente elektrine kuri aprupin pati save elektra taip pat ja gal tiekt ir jie per desimt metu is vietas nepajudeja su tuom ir ju publikacijas skelbiamas mazdaug fantastinia lygia straipsniuose ??? Siais laikais vien ideja gali parduot uz milijonus bet kolkas matos jie net to nesugeb.
SaliamonXP 2010-01-18 17:40
Tu gal mano zodziu neiskraipinek, gerai... Ir skaityt ismok. Kur parasyta, jog as sakiau, kad irodymu nereikia?! Yra geras liaudiskas posakis: Kramtyk ka sneki! Tie tavo nusipezejimai tai grynas smeiztas. O mokslininkui tureti atvira pasauleziura yra taip pat svarbu kaip moketi matematika... Skepticizmas yra gerai, bet tik tol kol saikingas, nes galima skeptiskai ziureti i viska. O svarbiausia yra tai, kad jis priklauso nuo tavo isitikinimu. Pvz.: jei esi itikejes, kad zeme plokscia ("juk visi matom, kad plokscia, nereikia but genijum kad tai pamatytum"), tai gali skeptiskai ziuret i betkoki pseudomokslininka, kuris teigia, kad zeme apvali ir negana to dar sukasi aplink saule! PS. To smelis: tai sakai jau 100 metu bando israst amzinaji varikli ir nesekmingai... Bet tai pala, kada mes ismokom skraidyti? Ar kartais ne po tukstantmeciu pilnu nutruktgalviu svajotoju ir bandytoju ir milijonu skeptiku aiskinanciu, kad tai neimanoma? Gal ir neimanoma israst... kas cia zino? O gal pavyks israst kazka, kas paima energija is erdvelaikio arba kitu dimenciju ir energija nebus kuriama, o siurbiama/perduodama. Bet is butines perspektyvos, kai kitos dimencijos musu neveikia, tai argi netaspats butu kaip ir amzinasis variklis?