Sukurti keturi nauji sienomis judantys robotai (Video)  (5)

Izraelio mokslininkas Amir Shapiro kartu su savo kolegomis iš Ben-Gurion universiteto sukūrė keturis skirtingus robotų tipus, galinčius judėti vertikaliais paviršiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi robotai naudoja skirtingą prisitvirtinimo būdą prie vertikalaus paviršiaus. Vienas iš jų tepa savo ratukus pašildytais skystais klijais, ir taip prilimpa prie sienos ir gali ja judėti. Kitas robotas mėgdžioja kates ir smulkius graužikus – jis turi keturias kojas su aštriais nagais, padarytais iš žvejybinių kabliukų ir yra pajėgus išnaudoti smulkius vertikalios sienos netolygumus ir jais kabindamasis keberiotis į viršų.

Trečiasis robotas turi visai netikėtą technologiją – jo ratukai apvynioti firmos 3M popieriniais lipdukais – jų lipni pusė išoriniame paviršiuje. Šių lipukų dėka jis juda lygiais paviršiais – tokiais kaip stiklas ar demonstracijų lenta.

Paskutinis iš jų gali judėti tik metalinėmis sienomis – tam panaudoja magnetinio lauko sukuriamą trauką. Nors jo galimybės mažiausiai universalios, tačiau manoma, jog jis puikiai tiks laivų tikrinimui ieškant kontrabandos arba narkotikų.

Šiais robotais jau susidomėjo ir Izraelio kariškiai, norintys panaudoti juos žvalgybiniams tikslams. Na, o geriausiai robotų galimybės atskleidžiamos mokslininkų paruoštame video siužete:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(2)
(0)
(2)

Komentarai (5)